Taupe Färg: Enigma och dess överklagande

Taupe Färg: Enigma och dess överklagande
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Om någon skulle fråga dig att beskriva taupe-färgen, vad skulle du säga? Sannolikt skulle ditt svar innebära en mumblyjumble som innehåller ord som "browny purply gray-ey tan" eller något. Verkligheten är taupe är en vacker färg, men det är en som är lite mer utmanande att klämma fast.

Det är dess mycket svåra att beskriva natur som gör taupe kanske mindre vanligt (historiskt sett) i inredning än andra färger. Det är mycket lättare att veta vad du får med, säg en röd soffa eller en brun klubbstol än en taupe, vilket innebär att det är mindre vanligt att införliva den svåra färgen i mönster.

Ett mer modernt ord för att beskriva färgen "taupe" är "greige". Denna kombination av grå och beige har blivit de senaste åren en populär neutral. Varken för varmt eller för coolt kan den sofistikerade färgen lätt tjäna som en "osynlig" bakgrund till annan inredning, eller det kan vara den framträdande delen av ett dekorerat utrymme.

Taupe (uttalad TOPE) är en av de knepiga färgerna som du verkligen behöver se för att förstå och identifiera. Men när du väl vet vad det är, börjar du se det överallt. Som ordet "greige" föreslår, har det blått grått i det. Kanske lite beige. Definitivt lite brun, men också lite dammig ros smak.

Förmodligen är det enklaste sättet att beskriva taupefärgen antingen en gråbrun eller stanna hos mig här, en brunaktig grå. I dagens interiördesign är besatthet med grå som en neutral, taupe antagligen mer associerad med den grå familjen än den bruna, även om den passar in med båda (eller inte passar in med heller, om du är en halvhalv- tom snäll person).

Taupe-färg ärar definitivt några av de bästa egenskaperna hos båda sina färgföräldrar (grå och brun). Från grått får taupe sin balanserade vanliga sensationella stillhet. Det stimulerar eller stimulerar inte, vilket är en viktig egenskap att notera i inredningen.

De bäst inredda rummen har massor av neutrala komponenter som misslyckas med att excitera sinnena. Kan du föreställa dig ett utrymme där allt försöker sticka ut? Det skulle överstimulera i bästa fall.

MoreINSPIRATION
  • Vilken färg är Taupe och hur ska du använda den?
  • Intressanta men neutrala färgpalett för hemmet
  • En modern lägenhet i Polen med en varm inredning och en jordig färgpalett

I likhet med grå är brun en färg som tenderar att tas på allvar. Brun är stabil och säker, men samtidigt tröstande och accepterande. Brun kan vara elegant och elegant eller ödmjukt och ärligt. Taupe återspeglar dessa egenskaper i måttlighet.

Taupe är från sin bruna linja en naturlig typ av värme och organisk jordnära. Som du ser kan kombinationen av lugnande grå med varm och vänlig brun uppnå en ganska tilltalande status som en färg i inredningen.

Den bästa delen om taupe-färg är sin känsla av klassisk tidlöshet. Det kan symbolisera sofistikering, praktiska, intelligens, passivitet, tillförlitlighet, elegans, blygsamhet, värdighet och modenhet. Det är denna tidlösa överklagande som gör den neutrala färgen ganska mångsidig stilistisk; taupe färg kan förbättra ett samtida utrymme lika enkelt som det kan lägga grunden för en traditionell.

Precis som olika nyanser och toner av grått och brunt kan resultera i ett dramatiskt annorlunda utseende, gäller det samma för taupe. Mörkare nyanser av taupe (som utnyttjar djupare grays) kommer att ha en betydligt mer intim och dramatisk känsla än en luftigare taupe nyans med blekgrå.

Variationerna av taupe-färg, som det är fallet med variationer bland de flesta nyanser, kan identifieras och sedan användas strategiskt för optimal effekt i inredningen. Djupare taupe färger kommer att ge en varmare, förmodligen mer intensiv och mysig atmosfär. Muterat eller blekt taupe-färger kommer att känna sig mer reserverade, eller rymliga eller dunkla.

Som en neutral med fötterna i både grå och bruna dörrar är taupe-färg sålunda en idealisk färg i antingen små eller stora doser. Det kan lika lätt användas, i olika färger och nyanser, för att dekorera och inreda ett helt rum som det finns på en enda accentkudde eller konstbit.

Om taupe är grunden för ett monokromatiskt utrymme, var noga med att variera texturer och nyanser avsevärt för att skapa visuellt intresse. Och självklart lägger du till andra accentfärger i multi-kromatiska taupe-utrymmen.

Men du väljer att använda den, taupe färg är en mångsidig neutral som står tidstestet - det är underbart i modern inredning, liksom nästan alla andra stilar. Överväg att använda det i ditt nästa dekorationsutrymme och förbered dig för att bli förvånad över den varma sofistikationen som händer som ett resultat.