Den moderna Bølerkyrkan med en minimalistisk design

Den moderna Bølerkyrkan med en minimalistisk design
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Det kan tyckas överraskande, speciellt när man bara ser utsidan, men den här imponerande strukturen är faktiskt en kyrka. Detta är Bølerkyrkan, en modern skapelse i Oslo, Norge. Till skillnad från traditionella kyrkor har den en minimalistisk design, både inifrån och ut. Kyrkan upptar en yta på 3 231 kvadratmeter och den är designad av Hansen-Bjørndal Arkitekter AS som en följd av en öppen arkitektkonkurrens 2004.

Kyrkans huvudfunktioner är spridna på tre nivåer. Kyrkan ligger på en förhöjd platå, församlingshallen ligger på bottenvåningen och kapellet ligger faktiskt i marken. En sidovinge av tegel skyddar dessa funktioner från trafiken och ljudet i öster. Kyrkan har även en uteplats som öppnar till utsidan och som kan nås via en gateway. Inredningen är så enkel och elegant som utsidan. De glaserade sidoväggarna tillåter utsidan.

MoreINSPIRATION
  • Samtida Studio Förlängning För En New Jersey Church
  • Zhongguancun Christian Church av gmp architekten
  • Contemporary Scarborough Chinese Baptist Church

Den interna strukturen är faktiskt väldigt funktionellt utformad. Huvudområdet är vertikalt orienterat medan de administrativa och stödjande utrymmena ligger i sidovingarna. Möblerna designades av Lars Ernst och Hansen / Bjørndal och konsten var skapandet av Thomas Hestvold och Barbro Raen Thomassen. Ett annat element som skiljer den här nya kyrkan från de flesta traditionella och gamla är dagis och ungdomsklubb som ligger på lägre nivå.