Den korssticksinspirerade Canevas-samlingen av Charlotte Lancelot

Den korssticksinspirerade Canevas-samlingen av Charlotte Lancelot
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Belgiens designer Charlotte Lancelot imponerade oss med broderade mattor presenterade på Salone del Mobile, 2012 under Milan Design Week. De var en modern omtolkning av en annars gammal teknik som vanligtvis ses som dekorationer och tillbehör. Denna teknik återfinns i grund och botten på en rad nya ytor. Samma designer är nu tillbaka med en större samling.

Detta är Canevas Collection. Den var designad för spanskt varumärke Gan Rugs och den här gången innehåller det förutom mattor en serie kuddar och modulära eller mjuka puffer. Samma teknik användes för att skapa en serie korsstygn-inspirerade bitar med abstrakta mönster. Dessa mönster har en dubbel look. Å ena sidan har de vintagemönster som påminner oss gamla tider. Å andra sidan är det en modern tolkning av dessa mönster med en innovativ teknik. Så trots att utgångspunkten och inspirationen är gamla är resultaten nya och innovativa.

MoreINSPIRATION
  • Så här korsar du på dig Stilstigen - 20 tips
  • Michael Tsinzovskys Israelinspirerade samling
  • Superheroes Furniture Collection av Glimpt Studio

Mattorna är mycket mångsidiga och också mycket trevliga vid beröringen. De har också blommiga och abstrakta mönster som passar olika olika dekorer. Møbelbitarna har enkla mönster och geometriska former med rena linjer. De har en avslappnad look och är mycket bekväma. Och för att göra bilden komplett skapade designern också en serie dekorativa kuddar med samma mönster och mönster.