Åtta nivåerna Chrome Hotel i Indien

Åtta nivåerna Chrome Hotel i Indien
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Den här futuristiska utseendestrukturen ligger i Kolkatta, Indien. Det är ett hotell som designades av Sanjay Puri Architects. Hotellet ligger på en liten tomt med en höjdbegränsning på 24 meter, omgiven av kommersiella byggnader på båda sidor och en bostadsbyggnad bakom.

Hotellet är en åtta nivå struktur. De tre första nivåerna har utformats som offentliga utrymmen medan fyra nivåer har rum. Det finns också en loungebar på taket. Uppdelningen gjordes så här eftersom det inte finns något intressant att se från de första nivåerna så att rummen har placerats på de uppåtgående våningarna för att dra nytta av mer spektakulära vyer. De offentliga utrymmena är ljusa och mestadels gjorda av glas. Det finns flera öppningar på varje våning och dessa öppningar tänds av lysdioder under natten. Detta gör att hotellet ser dynamiskt ut och lyser in i mörkret som en stor intervallt lykta.

MoreINSPIRATION
  • Vice Versa Hotel i Paris, innovation på sju nivåer
  • The NOI Hotel i Chile
  • Square Nine Hotel av Isay Weinfeld

De fyra nivåerna som innehåller hotellrum har utsikt över en skollekplats. När du går in i hotellet finns en liten 24-tals hög lobby med en skulpturell inredning. Lobbyn sträcker sig sedan till en öppen kafé med låga oinklaspartier. På sjunde våningen finns en träförpackad korridor som fungerar som en öppen bar och leder till en restaurang på översta våningen. Hotellet har 63 rum och temanrum som ett sportrum, ett musikrum, ett kärleksrum och ett hälsoklubb. {Found on archdaily}