Hintonburg Home-projektet i Ontario, Kanada

Hintonburg Home-projektet i Ontario, Kanada
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Hintonburg Home-projektet utvecklades av Rick Shean från Ottawa-baserad arkitektur Christopher Simmonds Architect. Det hade som mål att skapa en modern bostad i Ottawa, Ontario, Kanada. Arkitekten skapade hemmet för sin familj och projektet avslutades 2012. Resultatet var denna vackra tvåvåningsfastighet med en modern och snygg design.

Huset har två volymer som är anslutna av en innergård. Båda volymerna går ut på gården från där de får naturligt ljus och vacker utsikt. Gården fungerar som en veranda för en av volymerna. Den här på baksidan av fastigheten innehåller de flesta offentliga utrymmen, inklusive kök, matsal och vardagsrum. Fronten den innehåller de mer privata utrymmena. Denna del är ansluten till gatan och till gården genom stora fönster.

MoreINSPIRATION
  • The Modern Fraser Residence i Ottawa
  • Arkitektonisk takvåning i Ontario, Kanada
  • Samtida bergsstuga i Aspen

För att skapa en stark inomhus-utomhus-anslutning har de två volymerna massor av öppningar som öppnar rummen mot utsidan och låter utrymmena expandera. Glasväggarna och golv till tak fönster låter naturligt solljus invadera rummen vilket gör dem mer luftiga och öppna.

Bostadsens utvändiga utformning är enkel. Paletten av material och färger innehåller vitoljad cederträ och naturliga cementplattor. De kan vara enkla men reflektera elegansen i denna moderna egendom och låta den sticka ut och övervaka den intilliggande egendomen med sin enkla skönhet.