Projektet "House like village" i Amsterdam

Projektet "House like village" i Amsterdam
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

"House like village" är ett mycket intressant och unikt utrymme i Amsterdam, Nederländerna. Det är faktiskt ett loft med en mycket original inre struktur. Hela rymden designades av Marc Koehler Architects och projektet avslutades 2011. 160 kvadratmeter loft har strukturerats som en serie småhus inuti ett större hus.

Konceptet är intressant och ovanligt. Projektets namn är mycket suggestivt för hur loftet är uppdelat. Det är som en miniatyr by där. På loftet finns små gator som delar upp olika områden och en serie av avdelade utrymmen, var och en med egen funktion. De tjänar för olika typer av handlingar som att leka, festa, tvätta, arbeta eller koppla av. Idén verkar logisk. På så sätt finns ett utrymme utformat speciellt för vilken typ av aktivitet du planerar att göra.

MoreINSPIRATION
  • Ett gammalt utrymme förvandlas till ett modernt loft i NY: s West Village
  • Modernt stenhus i en fridfull spansk by
  • The Eco-Sustainable House Project av Djuric Tardio Architectes

I stället för att utforma ett stort flexibelt utrymme skapade arkitekterna en rad särdrag som tjänar deras egna syfte. Gatorna som skiljer dessa områden har också funktionen att ha dagsljus i mitten av loftet. Loftet var utformat för ett ungt par med en bebis på vägen. De har mycket tydliga förfrågningar. De ville att detta utrymme skulle representera hur de lever och hur de interagerar. De spenderade mycket tid på att planera allt, men resultaten var mer än tillfredsställande. {Hittades på archdaily och bilder av Marcel van der Burg}.