Den spännande Casa Equis med takpool i Peru

Den spännande Casa Equis med takpool i Peru
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Detta är Casa Equis, en unik och mycket imponerande herrgård belägen vid La Escondida Beach, i provinsen Canete, Peru. Huset var ett projekt av Barclay & Crousse Architecture och det har en original och mycket intressant design. När man ser från utsidan, verkar herrgården inte så annorlunda först. Men allt förändras när man ser bostadets inre struktur.

Casa Equis sitter på en 174 kvadratmeter tomt. Den har en relativt enkel men imponerande exteriördesign som verkar naturligt förvirra omgivningen. Bostaden kan beskrivas som en serie interiör- och yttre utrymmen som är harmoniskt kombinerade och där övergången är mycket slät från ett område till det andra.

Strukturen och utformningen av denna herrgård påverkades också av klimatförhållandena och de peruanska kustens geografiska egenskaper. Bostaden har en vacker öppen trappa som förbinder terrassen till sovrummet nedan. På utsidan av herrgården finns en sandig färg som visuellt förkläder bostaden och gör det naturligt förvirrad med landskapet. Detta döljer också de imperfektioner som följer med byggnadens åldrande som oundvikligen samlar ökenstoft.

MoreINSPIRATION
  • Vackert strandhus med ett ovanligt tak
  • Två parallella volymer hus i Cerro Azul, Peru
  • Residens vid havet Ranch av tgharchitects

Interiören är herrgården är inbjudande. Intim och mysig. Den har stora glasväggar som tillåter panoramautsikt och det finns också en vacker och stor strandliknande terrass och en spektakulär suspenderad pool som sträcker sig mot havet som definitivt är det mest imponerande elementet i denna bostad. {Found on ArchDaily}