Den "Linger lite längre" termokroniska bord och bänkar av Jay Watson

Den "Linger lite längre" termokroniska bord och bänkar av Jay Watson
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Det är fantastiskt hur en liten detalj kan göra en möbel så spännande och unik. För att ge ett konkret exempel ska vi titta närmare på det nya bordet och bänkkollektionen designad av Jay Watson. Den Oxfordshire-baserade skräddarsydda möbeldesignern skapade "Linger a Little Longer" möbel set. Setet har ett bord och matchande bänkar.

Tydligen är de vanliga och enkla möbelstycken. De är gjorda av massivt, lokalt framställt kastanjeträ och har en minimalistisk design som går vackert med sin svarta finish och rena, enkla linjer. Men vad som gör denna samling unik är inte designen eller materialen. Det är faktiskt målet. Bordet och bänkarna har en termokronisk yta som svarar mot värme. På så sätt lämnar användarens kropp och eventuella matartillbehör på bordet ett märke vid kontaktpunkten.

MoreINSPIRATION
  • "Plasma" Dekorativa Läderbänkar
  • Chunky Hampton Table med 2 Hampton bänkar
  • Milo bord och bänk samling

När de lackade ytorna kommer i kontakt med någonting och när de når 27degrees resulterar värmen i alla slags mönster som förblir där. De är märken som försvinner i tid, när temperaturen sjunker. Det är en mycket intressant idé men det kan inte vara mycket användbart när du försöker dölja din närvaro. Bordet rymmer 6 till 8 personer och har en djup svart finish vid rumstemperatur. Detsamma gäller för bänkarna. Andra färger och virke finns också på begäran.