Det långa smala huset av Hopkins Architects

Det långa smala huset av Hopkins Architects
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Denna bostad ligger i byn Cockthorpe i Norfolk, England. Den var designad av London-baserad designstudio Hopkins Architects och projektet heter The Long House. Namnet återspeglar husets egentliga form. Slutfört 2011, är detta residens en två våningar samtida struktur med en modern och funktionell intern struktur.

Huset är faktiskt ett uthyrbart fritidshus. Den har en design inspirerad av den omgivande byggnaden från området men med en original och modern vridning. Huset har två våningar anslutna med en intern spiralformad trätrappa. Marknivå är innesluten av två parallella flintväggar. Det har också två utomhusutrymmen. Inomhus-utomhusövergången är sömlös och jämn och dekorerna är likartade och skapar en kontinuerlig och sammanhängande bild.

MoreINSPIRATION
  • Peregian Beach House med havsutsikt av Sparks Architects
  • Hus i Galicien av A-cero Arkitekter
  • Hus O vid juni Igarishi Arkitekter

Bottenvåningen har en öppen planlösning. Den innehåller ett stort kök anslutet till en matsal. De utgör ett gemensamt område. Det finns också en gallerihall, ett vardagsrum och ett sovrum. Övre våningen innehåller de övriga fyra sovrummen. Det är ett privat område och det erbjuder vacker och expansiv utsikt över den omgivande landsbygden. Sovrummen har eget badrum. De är alla rymliga och minimalt inredda. Hela huset har en neutral färgpalett och en minimalistisk inredning. Varje rum verkar ha ett distinkt utseende och använder olika färger. Det finns dock en övergripande kontinuerlig design som gör att huset verkar som en helhet.