De mest populära ikoniska amerikanska hemdesignstilarna

De mest populära ikoniska amerikanska hemdesignstilarna
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

American iconic brownstone design stil är populär i urbana städer

Bostadsstilar runt om i världen är lika varierade som de länder de representerar och i USA finns en rad ikoniska designstilar som har gjort amerikanska hem så populära. Oavsett om du redan bor i någon av dessa populära stilar eller om du letar efter en ny bostad, titta på några av de mest populära ikoniska amerikanska hemdesignstilarna. Medan vi inte kan representera varje hemdesign stil, skulle vi gärna höra vilka som du skulle lägga till i listan!

Kolonialstil:

När Amerika grundades med sina ursprungliga 13 kolonier var designstilen för många hem termen "Colonial" och nu är "Colonial Revival" en väl eftertraktade arkitekturstil. På utsidan lånas de klassiska kolonnade verandaerna och symmetriska detaljer från den brittiska detaljeringen av början av 18th århundradet, då invandrare dekorerade sina egna hem. Två våningar hem är karakteristiska för denna stil och rummen är rymliga och planlösningarna är rätlinjiga med rum som centrerar av en huvud hall och foajé / stor trappa. Detaljerad träbearbetning i dina lister, stolskenor, inbyggda insatser, trapphus och golvbeläggningar är alla vanliga egenskaper hos denna nostalgiska koloniala designstil.

Den amerikanska ikoniska koloniala designstilen började i de ursprungliga New England-kolonierna

Tudor Style:

Tudor-stilhem är populära i äldre stadsdelar i hela USA och kännetecknas av de högt branta takytorna och halv timmerfasader. Den tidiga 19th talet tog Tudor-stilen till Amerika och påminner om europeiska medeltida hem i England. Om du har en Tudor stil hem älskar du förmodligen det för sin storybook känsla. Dormer fönster, sovrum med gott om ljus och gammal världsstil i trädetaljering är symboliska för dessa detaljer. Om du vill ha en Tudor-stil till ditt nuvarande hem försöker du lägga till kretskort och batten detaljer vid din ytterdörr, blanda exteriörmaterial för ytterbeklädnad och överväg att lägga till sten, trä och stuckatur för ett riktigt Tudor-stilhem.

American iconic Tudor design stil påminner om medeltida stil arkitektur

Viktoriansk stil

Den viktorianska stilen för arkitektur lånas också från engelsk arkitektur och har liknande egenskaper hos Tudor-stilen. Höga takhöjder och takfönster nära taket är vanliga. Viktorianska stilar lånar många franska inspirerande detaljer runt fönstren, dörrarna och har utsmyckade detaljer och uppmärksamhet på detaljer i alla delar av dessa klassiska hus. En torn, utstickande fönstervinduer, torn och historier av fönster som ser ut över wrap runt verandor och balkonger är underbara. Om du har en viktoriansk stil hemma, älskar du förmodligen den mönstrade bältros, färgglada exteriör färgpalett och alla utarbetade arkitektoniska detaljer i det här klassiska hemmet.

Amerikanska ikoniska viktorianska designstil är känd för sina franska inspirerade detaljer 

Log Cabin / Rustic Style:

Moderna timmerstugor och den rustika livsstilen har kommit långt ifrån deras ursprung att bestå av tunga träkonstruktioner. Medan tidiga timmerstugor var övervägande belägna i bergiga amerikanska landsbygden, blir moderna timmerstugor idag en populär stapel på rancher och lantgårdar såväl som i bergen. De robusta byggnaderna är kända för sin rustika överklagande av träslag som röd ceder, skallig cypress och vita tallskogsskog. Inredningen har panoramafönsterutsikt över utomhus och kan ligga i en planlösning med en eller flera våningar. Loghyttar var en gång blygsamma bostäder men finns nu bland några av de dyraste bostäderna i Amerika. Många av dessa bostäder kan skräddarsys för att passa alla husägares behov av val av timmer, lyxiga ytor och toppen av linjens bekvämligheter.

American iconic log cabin design stil

Ranch stil:

En av de mest kända arkitekturstilarna i Americana är Ranch-stilens hem. Denna stil hem blev populär i början av 20th århundradet och var representativt för suburbia amerikanskt boende där familjer flydde stadens liv att arbeta hela dagen för att komma hem till en gård och horisontellt utformade planlösningar som ramlade längs deras egendom. Ranch stil hem kan låna arkitektoniska stilar från Craftsman bungalows till Prairie stil hem med sina stora överhängande och låga sluttningar taklinjer. Interiörerna gav plats åt det nu populära "stora rummet" planlösningskonceptet - där tydligt definierade rum inte var lika viktiga som underhållande och kombinerade vardagsrum, kök och familjeområden prioriterades. Om du bor i en Ranch stil hem njuter du förmodligen panoramautsikt och glidande glasdörrar som ser ut över din bakgård. Ranch stil hem är fortfarande en ikonisk representation av förorts amerikanska bor på sitt bästa.

Amerikansk ikonisk ranch design stil

Amerikanska ikoniska sydvästra designstilen - kombinerar sydvästra rustik stil och ranch som bor tillsammans

Det finns så många andra ikoniska arkitektoniska stilar som har lett Förenta staterna att ha olika livsstilar för varje husägare. Städer i städerna älskar sina brownstone och stadsbostadsliv, medan den amerikanska bondgårdsstilen har gjort lantgården till en populär och nostalgisk arkitektonisk stil. Vi skulle gärna höra vilka stilar du skulle lägga till i vår Freshome-lista.