Det eleganta Valonga huset av Atelier Nuno Lacerda Lopes

Det eleganta Valonga huset av Atelier Nuno Lacerda Lopes
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Valonga House är en modern portugisisk egendom belägen i Valonga, Portugal. Det var en ptoject av Espinho-baserade Atelier Nuno Lacerda Lopes. Huset har en mycket enkel men mycket vacker design. Det är i grunden en stor struktur med två stora volymer. Ingången är bekvämt placerad mellan dessa volymer. Bostaden har som förväntat stora fönster som ger naturligt ljus samtidigt som man skapar en smidig övergång mellan de inre och yttre områdena.

För att också ge privatlivet till invånarna är huset stängd på gatan och öppnas på andra sidan. Även om det verkar ha en väldigt enkel design betyder det inte att det var lätt att designa. Arkitekterna måste ta hänsyn till funktionskraven, ljuset, den naturliga ventilationen och luftcirkulationen. Det är därför volymerna innehåller fack med olika höjder och med öppningar på olika sidor. Faktum är att varje område är annorlunda.

MoreINSPIRATION
  • Diskret hus i Lavra av Nuno Merino Rocha
  • Snyggt poolhus med modern design
  • Hus i Galicien av A-cero Arkitekter

Huset verkar som en kontinuerlig struktur när faktiskt inredningen är uppdelad i olika områden och var och en hade sin egen design och egenskaper. Ändå finns det också en känsla av enhetlighet. När det gäller inredningen är den väldigt ljus och elegant. Inredningen är minimalistisk och väggarna och vita i hela huset. Trägolven lägger in värme till inredningen och de eleganta möblerna lägger till stil. Interiören är funktionellt uppdelad och strukturerad och varje rum och varje område är olika och kan ändå följa ett större tema.