Den Vipp Shelter - Den Ultimate Prefab Home kommer förpackade med coola funktioner

Den Vipp Shelter - Den Ultimate Prefab Home kommer förpackade med coola funktioner
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Alla byggnader oavsett funktion är vanligtvis konstruerade och planerade i förhållande till omgivningen och sammanhanget av deras läge. Det finns dock en typ av struktur som inte nödvändigtvis är beroende av miljön som omger det, åtminstone inte i sunt förnuft. Vi pratar om prefabricerade hytter och andra sådana strukturer som teoretiskt kan placeras exakt var som helst och som vanligtvis är självförsörjande och kan anpassa sig till omgivningen på olika sätt. En sådan struktur är Shelter som designades av den danska återförsäljaren Vipp, ett företag som har arbetat med stål sedan 1939.

Visst, det här är inte det enda prefabricerade skyddet där ute, men skillnaden mellan den och de andra är att den här Shelter utformades mer som en produkt snarare än en arkitektonisk bit. Anledningen till att vi säger detta är att Shelter är fullt utrustad med Vipps eget sortiment av produkter och hushållsartiklar inklusive de flesta möbler, armaturer, belysningsstycken och även sängkläder och massor av små tillbehör. Vissa har beskrivit detta som ett plug-and-play-hus som redan är packat med allt som en användare behöver och allt som finns kvar är att hitta en lämplig webbplats för att placera den på. Naturligtvis finns det några ytterligare saker att ta hänsyn till eftersom ingenting är så enkelt.

Skytten var tänkt att fungera som ett verktyg som var avsedd att underlätta flykten i naturen. Det ser ut som en rektangulär låda gjord av metall och glas och förhöjd av marken på små pelare. Den blev först tillgänglig 2014 och har ett inredningsutrymme som uppgår till 55 kvadratmeter. Två takutspridningar markerar sovlocket och ett takfönster som ger naturligt ljus. Skytten är prefabricerad norr om Köpenhamn och kan teoretiskt transporteras överallt i världen.

Kostnaden är 485 000 euro utan transport. Eftersom det här är en produkt och inte ett arkitektoniskt projekt, faller det på kunden att ta hand om alla detaljer och utmaningar i samband med infrastrukturen, transporten samt den faktiska positioneringen av strukturen på platsen, dess relation till terrängen, utsikten och det lokala klimatet. Det här är komplikationer som måste åtgärdas antingen med eller utan professionell hjälp. Produktionen av varje Shelter tar 6 månader och installationen kan i de flesta fall slutföras på 2-3 dagar.

När det gäller skyddets utformning och organisation finns det två nivåer. Huvudområdet innehåller köket, matsalen, badrummet och kaminen med öppen spis och en dagbädd och det andra området är ett smalt sovloft som kan nås via en stege och som har ett glaserat tak. Detta hem hemifrån har betonggolv med strålningsuppvärmning och 10 "isolering hela tiden. Andra anmärkningsvärda funktioner inkluderar fönsterhöjd och glasväggar som kan erbjuda några riktigt fantastiska vyer samt underlätta sambandet mellan inomhus och utomhus. Det beror givetvis på var du bestämmer dig för att placera denna minimalistiska och coola struktur.

MoreINSPIRATION
  • New Ark Shelter låter dig sova under stjärnorna, var du än vill ha
  • En liten meditationshylla som sätter dig i kontakt med dina omgivningar
  • Liten stål- och glasökenskydd med plats för endast en säng