Den vävda näsan har en trappa som morphs i en serie av sammanflätande utrymmen

Den vävda näsan har en trappa som morphs i en serie av sammanflätande utrymmen
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Förvandlingen av denna lilla tvåvåningslägenhet i Stoke Newington, norra London, är långt ifrån ett av de bästa exemplen på hur ett litet utrymme kan klokt omkonfigureras för att förbättra både estetiken och praktiken i ett hem. Designad för en musiker är hans skådespelerskvinna och deras tvååriga son, den vävda näsan, som arkitekten med vänlig hänseende hänvisar till det, ett mästerverk som försvinner linjerna mellan konst, design och arkitektur, eftersom inbyggda möbler är inslagna in i varje tillgänglig yta.

Alex Haw of Atmos Studio är det kreativa sinnet bakom projektet. Faced med många planeringsbegränsningar, steg Haw till utmaningen och skapade en komplex serie av sammanflätande utrymmen, upplevda av ljus och sammankoppling. Genom noggrann design kunde Haw få tillstånd till en ny våning med främre utomhusutrymme, dold inom raden av byggnader.

Det centrala elementet i huset är den öppna trappan, som verkar levande när den växer uppåt mot ljuset ovanför, vilket filtrerar in från det kristallina dalens takfönster. Till höger slår utrymmen in i trappan - som badrumsförvaring nedanför eller undersidan av skrivbordet ovan - medan till vänster öppnar släpfläkten och sprutar in i en generös uppsättning ytor för vardagsrummet. Deras nedre trapp stöder en plats och mjukpunkt, medan deras övre element strömmar runt sitteren med ett hav av böcker och hyllor.

Enligt arkitekterna lånas "rum från angränsande rum och handlas, med varje rum som erbjuder en panoramautsikt med olika vyer och riktningar. Speglar dubbla och fyrdubbla graden av synpunkter och locka optisk utforskning, medan maximal kontinuitet mellan ytorna hos de inbyggda möblerna ger en känsla av ytterligare förlängning och intresse. "

Vi vet att Freshome-läsare älskar att se kreativa projekt som gör det bästa av ledigt utrymme, men vad tyckte du om det vävda nädet?