The Z House, ett annat spektakulärt modernt hem i Bellevue Hill

The Z House, ett annat spektakulärt modernt hem i Bellevue Hill
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Efter att ha uppmärksammat N-huset och R-huset, båda belägna i Bellevue Hill-området i Sydney, Australien, fokuserar vi nu på en annan spektakulär skapelse av samma arkitekt. Detta är Z-huset. Den ligger i samma område och designades av Bruce Stafford Architects i samarbete med inredningsarkitekt Shellee Gordoun. Som du kan se har bostaden en stark samtida känsla. Det var utformat för en familj så dess struktur måste komma som ett svar på kundens begäran om privata, lugna utrymmen där varje familjemedlem kan njuta av en lugn tid.

Målet med designen var att fokusera på välbefinnandet hos alla familjemedlemmar. Detta innebar att arkitekterna måste tänka i perspektiv, för att förutse den stora bilden samtidigt som man tänker på alla enskilda detaljer relaterade till varje familjemedlem. Resultatet var en vacker modern bostad, en lugn och fridfull miljö med mycket naturligt ljus och där inomhus-utomhus-anslutningen är stark och givande. Residenset har gårdar, takfönster, glaserade öppningar och en vacker trädgård och det här gör att rummen kan öppnas på utsidan och ljuset för att komma in i hemmet.

MoreINSPIRATION
  • N House Bellevue Hill av Bruce Stafford Architects
  • The Offset House - ett spektakulärt exempel på vacker samtida arkitektur
  • The Kindred Contemporary House av Anagram Architects

Den interna strukturen är funktionell och enkel. Dubbelhöjdsområdena förbinder utrymmena men låter dem också behålla sin integritet. Huvudvolymen är den största och mest imponerande. Det ger ett slags skyddande ankare för de andra lättare elementen i konstruktionen. En av volymerna är en träboksliknande struktur avskild av den intilliggande volymen och dess böjda betongvägg med en glasbelysning som sträcker sig genom mitten av bostaden. Den kokongliknande strukturen är en volym avsedd för barnen och det är en plats där de kan vila, koppla av och leka.