Tre massiva volymer som omväxlande roterar runt en central kärna: P House

Tre massiva volymer som omväxlande roterar runt en central kärna: P House
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Studio MK27 - Marcio Kogan slutförde design och utveckling av P House, en bostad på 772 kvadratmeter i São Paulo, Brasilien. Arkitekterna beskriver det massiva huset som "Ett pusselspel. Att rotera tre volymer runt en kärna genererar inte bara en särskild rumslig dynamik utan också olika visuella relationer mellan tom och full, mellan de privata och semiprivata områdena och staden“.

Programmet har tre våningar och har en trädgård, en terrass med öppen spis och grill, hemmabio, matsal och vardagsrum, tvättrum, kök, fyra sovrum, kontor och vardagsrum. Tre konkreta volymer vrider kring en central blockformad "pivot", var och en skapar tydliga relationer mellan inre och yttre utrymmen. Lådan som rymmer sovrummen sträcker sig utåt över båda sidorna av den första lådan.

Dessa privilegierade interiörer ser ut till poolen och utnyttjar däcken över taket i vardagsrum och matsalar. Kärnan i cirkulationen är gjord av en kontinuerlig trappa förenad i en konstruktionsvägg. Ta en titt på videon som vi har laddat upp i slutet av posten för mer information! [Fotografier: FG + SG - Fernando Guerra, Sergio Guerra]