Tre våningar hus av Pierre Hebbelinck

Tre våningar hus av Pierre Hebbelinck
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Detta ovanligt snygga hus är Pierre Hebbelincks arbete från Atelier d'architecture. Faktum är att huset inte byggdes från grunden. Det var mer som en make-over. Huset ligger på ett oregelbundet formade parti så allting har varit en utmaning. För att göra den lämplig för de nya ägarna behövde arkitekten göra vissa förändringar. Han ville avslöja historia och skönhet i denna traditionella byggnad, så att flera drastiska åtgärder måste vidtas.

Till exempel började han med att randa ner byggnaden. Huset hade en vacker tegelsten som har täckts över åren med flera lager. Men istället för att dölja det, skulle Pierre Hebbelinck vara bättre att få det tillbaka till ljuset. Han ville också avslöja den verkliga historien och livet i den här strukturen så att han endast tillät windows att läggas till bottenvåningen. På de övre våningarna har något tjockt cylindriskt glasblock lagts till, vilket möjliggör intressanta ljuseffekter både inom och utanför.

MoreINSPIRATION
  • Snidad i sten: Pierrehuset av Olson Kundig Architects
  • Seattle Gallery House av Olson Sundberg Kundig Allen Architects
  • Två våningar hus terrass ombyggd

Det finns också ett annat intressant tillägg synligt i husets struktur. Den nya tillsatsen var en zinkstruktur som innehöll trappan som har ett kontrasterande modernt utseende. Men huset behövde en modern touch. Kombinationen ser faktiskt bra ut. Den traditionella arkitektoniska strukturen i det befintliga huset behövde en modern touch och det är precis vad det fick.