Liten lägenhet på Manhattan med skräddarsydda möbler

Liten lägenhet på Manhattan med skräddarsydda möbler
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Vissa människor tror att deras drömhem är en stor herrgård med fler rum än vad de kan använda och med alla möjliga imponerande funktioner. Andra föredrar något enklare. Ägaren till denna lilla lägenhet har en mycket intressant syn på hur ett hem borde vara. Hon var alltid van vid att leva i små utrymmen så hon ville ha något litet där hon kunde känna sig mysig och bekväm. Hon hittade denna härliga lägenhet på Manhattans Upper West Side.

Studion mäter bara 240 kvadratmeter och var ganska svårt för Brooklyn arkitekt Tim Seggerman att desigin det. Han använde som inspiration i mitten av århundradet modern stil och bestämde sig för att göra de flesta möbler för hand. På så sätt skulle de skräddarsydda funktionerna passa perfekt och lägenheten skulle också ha karaktär.

MoreINSPIRATION
  • Tiny One-Room Apartment med inbyggda möbler och utökningsbara funktioner
  • Skulpturell Tel-Aviv lägenhet renoverad med anpassad möbel
  • Liten lägenhet renovering med vita väggar

Arkitekten skapade varje komponent för hand i sin hemmabio. Han gjorde skåp, nattduksbord och till och med en mycket intressant bokhylla / läshörna i sovrummet. Det är ett boxliknande utrymme av trä och höjt över golvnivå. Den har hyllor för att lagra böcker på två sidor och en sida används för att visa inramade bilder och dekorationer. Här kan ägaren koka upp och koppla av medan han läser en bok. Då, när hon blir sömnig, flyttar hon bara några inches och går in i sängen.

Det finns många vackra exempel på snickeri och chic design. Till exempel gjorde arkitekten skåp av cypressbambu, en vacker trappa, ett skrivbord av röda rika lameller till vardagsrummet och försänkta paneler av papyrus. Alla dessa element ger värme och skönhet till lägenheten. Dessutom är den vita ekgolven både elegant och modern.

Att använda mycket trä för inredningen var en mycket bra idé i det här fallet. Lägenheten är liten så det skulle vara lätt att få det att känna trånga. Men på så sätt känns det mysigt och inbjudande och atmosfären är varm och välkomnande. Dessutom har lägenheten mer karaktär på detta sätt. {Found on dwell}.