Tiny Homes: Vad är den verkliga affären?

Tiny Homes: Vad är den verkliga affären?
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

När det gäller att bygga bostäder är storleken viktig. Och medan andra kan prenumerera på tanken att större är bättre, gör småhus en stor inverkan på bostadsmarknaden. Från småhus som köper tv-serier till byggare som specialiserat sig på små hem, skakar extrem nedskärning fastigheter. Att bygga ett litet hem på den billiga kan definitivt verka som en smart byte, men vad är processenverkligentycka om?

Innan du börjar drömma små, gör din forskning. Vad som kan tyckas vara din biljett till ekonomisk frihet kan vara dyrare än du trodde. I vissa fall kan ett litet hem bli en stor smärta. Att förstå processen från början till slut kan hjälpa dig att bestämma om ett litet hem borde vara en del av din framtid.

Ge lilla hemma ett försök innan du begår det. Bild: Matthew Heritage

Tänker lite

Innan du dyker huvudet först i allt, gör du lite due diligence och forskning. Om den lilla husutvecklingen har bett dig hårt, här är några sätt du kan tänka objektivt för att bestämma om det är ett möjligt alternativ för dig och din familj.

 • Läs upp på stadskoder.De flesta städer har koder som dikterar storleken på bostäder inom stadens gränser. I vissa fall kan detta förbjuda små hem helt och hållet. Andra städer kan tillåta små hem, men endast i vissa områden som mobila bostadsutvecklingar. Ta reda på vad din stad säger om små hem och överväg hur det kan påverka byggprocessen.
 • Förstå mark. Oavsett om du väljer ett mobilt litet hem eller om du vill lägga ner rötter med en stationär grund, glöm inte att lägga till kostnaden för mark i din byggnadsbudget. Om marken gör idén kostnad otillbörlig, kan du överväga att hyra mark, be familjen att ge upp en del av sitt land eller leta efter mer prisvärda platser.
 • Tänk på dina motivationer.Förstå varför små hus är tilltalande för dig. Är det bara för att du gillar deras trendiga natur? Eller är du mer intresserad av att sänka dina levnadskostnader? Eftersom små hem är ett sätt att leva, måste du ha starka motiv för att göra en stor förändring i din nuvarande livsstil.
 • Testkörning liten.Är du osäker på om ett litet boende skulle vara rätt för dig? Ge det en provkörning. Hyr ett litet hem för helgen och se hur du gillar tanken på nedskärning.
 • Pris det per kvadratfot.Du kan bli förvånad över att finna att ett litet hem inte alltid ger dig det bästa för pengarna. Pris alltid hemmet och landa ut per kvadratmeter och jämföra det med andra levande situationer - till exempel ett mindre hem eller en lägenhet - innan du hoppar på bandwagon.

Ett litet hem betyder stora designplaner. Bild: Sol Haus Design

Designa liten

Om du har bestämt dig för att du ska gå vidare och bygga ett litet hem borde du veta att designprocessen skiljer sig mycket från att utforma ett standardhem. Det är viktigt att jobba med en designer som vet hur man maximerar varje kvadratcentimeter av ditt hem med smarta lösningar. Nyckeln till att älska ditt lilla hem är livlighet. Tänk på dessa faktorer när du arbetar med designen av ditt hem.

 • Hitta rätt designer.Sök efter en designer som specialiserat sig på små hem eller köpa dina planer från en välkänd liten hemtillverkare. Även om bostaden är liten, kräver de mycket kunskap. Du kan kanske skissa en allmän uppfattning om planlösningen du vill, men lämna detaljerna till en expert.
 • Börja downsizing.Vänta inte tills du flyttar dag för att minska dina ägodelar. Börja bli av med och lagra saker nu Det blir lättare att göra övergången om du börjar tänka lite nu, istället för att göra en stor förändring när du flyttar in i ditt hem.
 • Mät allt.Planerar du att hålla några av dina möbler? Håll ett mätband handy och använd det för att styra designprocessen. Om du är ute efter att ta med dig din säng, måste du utforma ett sovrum som är tillräckligt stort för att rymma det och andra sovrumsmöbler.
 • Ge dig själv wiggle room.Ett av de största misstag köparna gör när man utformar ett litet hem är att utforma det bara tillräckligt stort för att passa sina nuvarande ägodelar. Om du är som de flesta, fortsätter du dock att ackumulera saker efter att du flyttat in, så det är viktigt att ge dig en vinkling i form av tom lagring.

Maximera varje tum med smart lagring. Bild: Små lyckliga hem

Bygga små

Du har kommit med en design du älskar och är redo att bygga. Eftersom små hem är byggda i mindre skala är de ganska mycket en DIYers dröm. Ändå kan du bli förvånad över omfattningen av sakkunskap som krävs för några av de små uppgifterna.

 • Använd en byggare.Om du inte är särskilt praktiskt, är ett hus inte det projekt som ska skära tänderna på. Använd en byggare om du är nybörjare, eller anlita en entreprenör för att övervaka projektet och gå in för svårare saker (tänk rörledningar och el).
 • Undvik stora förändringar.Visst, ett uthus badrum skulle spara utrymme i hemmet, men går från inomhus VVS till något lite mer föråldrade gör hoppet från standard till liten levande hårdare. Bygg hemmet så att det efterliknar ditt nuvarande sätt att leva för en lättare övergång.
 • Budget bättre.Glöm inte att skapa en byggbudget som är meningsfullt. Visst, du kanske kan bygga ditt hem på den billiga, men det finns andra kostnader som är inblandade. Lägg till mark, markförbättring och nyttakostnader till din budget för att hålla dig på rätt spår.
 • Få hjälp.Små hem är perfekta crowdsourcing-projekt.Spara pengar genom att anlita vänner och familj för en eftermiddag med arbetskraft. Eftersom projektets omfattning är mindre kan du få mer av bara några timmars hjälp.

Att bo i ett litet hem kan kräva några justeringar. Bild: Timbercraft Tiny Homes

Levande liten

Inflyttningsdag kan verka som mållinjen till ett litet huslöp. Kom ihåg att det rör sig om ett litet hem kan vara en stor anpassning. Ge dig själv tid att vänja sig vid det nya arrangemanget genom att bosätta sig i små och små.

 • Håll det rent.Småhem blir snabbare snabbare; det är fakta. Med varje yta och lagringsutrymme i hemmet som drar dubbel plikt, är det bäst att hålla ditt hem rent och rörigt fri. Investera i bra lagringslösningar och se till att ditt hem stannar snyggt med en daglig lista.
 • Maximera utrymmet.Det uteservering som omger ditt lilla hem kan göra ditt boende mer rymligt. Sittplatser och matlagningsutrymmen ute kan lindra lite av den trånga känslan av ett litet hus.
 • Ha en exit strategi.Små hem är inte för alla. Det är OK att erkänna att du föredrog mer utrymme. Att ha en exitstrategi på plats kan hindra dig från att känna dig instängd. Gör en överenskommelse som du ska försöka få lite att leva i sex månader. Efter det, om du vill kasta in handduken känner du dig bättre med att du provade det. Du kommer också ta några värdefulla liv hackar till din nya plats.

Småhem ser alltid trendiga, smarta och strömlinjeformade på TV. Det är viktigt att komma ihåg att de små utrymmena är bebodda av riktiga människor efter att kamerorna slutar rulla. I det verkliga livet blir hemmen röriga, utrymmen blir trånga och stöta på att din partner slutar vara söt efter tusen gången. Genom att gå in i processen med dina ögon öppna är det färre chanser till överraskningar och du har bättre chans att göra ett litet hemarbete för dig.

Hur är det med dig? Skulle du någonsin överväga att bo i ett litet hem?