Tiny Taipei Flat Full Of Clever Design Strategies

Tiny Taipei Flat Full Of Clever Design Strategies
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Beläget i Taipei, Taiwan, är denna lilla lägenhet designad 2014 av Cloud Pen Studio. Med tanke på det mycket begränsade golvytan, måste laget vara uppfinningsrik med avseende på inredningen. För att framgångsrikt kunna dekorera en liten studio som den här måste du noggrant utvärdera mycket detaljer och se till att balansen är precis rätt.

Alla lägenhetens funktioner delar samma öppna planlösning. Sovrummet, köket, matsalen, hemmakontoret och vardagsrummet var alla kombinerade i en verkligt sammanhängande och organiserad design. Det var inte nödvändigt att offra några viktiga funktioner.

Köket är inte så litet som du kanske tror. Egentligen är det ett riktigt praktiskt utrymme med inbyggda apparater, gott om förvaring både inuti de nedre skåpen och de övre facken och hyllorna och köksön dubblar som ett matbord och som en bar.

Den färg som valts för köket är vit infunderad med några gråa accenter. Denna blandning, i kombination med stor uppgiftsljus, garanterar en luftig och trevlig atmosfär. Det är faktiskt hela lägenhetsdesignen som delar dessa egenskaper.

MoreINSPIRATION
  • Liten Loft i Taipei är full av klara rumsliga lösningar
  • Tiny Attic blir en fullskalig lägenhet utformad för underhållning
  • 11 Små lägenheter Design Idéer med klara och ovanliga möbler Strategier

På andra sidan rummet, tvärs från köket, är det sovande området. En vägg av garderober separerar visuellt de två, vilket ger integritet för sovrummet. Enheten slutar med en rad öppna hyllor som klarar dubbelt som ett lagringssystem för det lilla hemmakontoret. Den har en spegelvänd yta som speglar tillbaka hela köket, vilket ger intrycket av ett mycket större utrymme.

Den sida av enheten som vetter mot sängen erbjuder också en serie hyllor. De lägre fungerar som nattduksbyte medan resten används för att lagra böcker och andra föremål. Resten av rymden är helt upptagen av sängen.

Det är verkligen vackert hur ett element i ett visst område fördubblas som en funktion för en intilliggande funktion och övergången mellan dem blir sömlös. Ett annat exempel är golvlampan som sitter mellan skrivbordet och soffan. Det är en accentfunktion för båda områdena.

Det lilla vardagsrummet består av en modern soffa och ett enkelt soffbord. En grön yta täcker utrymmet och ger det en mysigare atmosfär.

Ligger mot soffan, på motsatta väggen, finns ett konsolbord och en TV. Covebelysning används för att ge ett varmt och bekvämt utseende, precis som i sömnen. Även om vart och ett av dessa utrymmen har sin egen karaktär och de är helt klart annorlunda från varandra, samverkar de också med varandra och bildar ett kompakt och välkomnande hem, verkligen elegant och inte dåligt för en enda person.