Tips om hur du kan förbättra din köksdesign med ljus

Tips om hur du kan förbättra din köksdesign med ljus
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

När det gäller köket finns det faktiskt ganska många element som kan förbättra rummets inredning. Belysning är en av dem. Rätt ljusarmatur kan sätta något kök över toppen. Så hur exakt vet du vilken typ av ljusarmatur att välja för detta område av huset? Tja, här är några tips för att hjälpa till med processen.

Inte för ljus men inte för dim heller.

Belysningen i köket ska vara tillräckligt ljus så att du kan få dina dagliga uppgifter gjorda utan att skryta och önska att det fanns mer sol genom fönstret. Rummet måste vara ordentligt upplyst, men se till att det inte är för ljus heller, men det kan också skada ögonen.

Tänk på arbetsbelysning.

För det mesta har köket bara en källa av artificiellt ljus. Uppgiftsljus kan dock vara ett underbart tillägg. Du kan till exempel installera LED-remsor under de väggmonterade skåpen eller du kan få en sconce i hörnet.

Ljus upp skåpen.

MoreINSPIRATION
  • Användbara tips för att tända ditt kök för maximal effektivitet
  • Hur man använder accentljus
  • Hur man väljer rätt belysning för vardagsrummet

En annan mycket användbar sak kan vara att få lampor installerade inuti köksskåp. På detta sätt kan du enkelt identifiera objektet du behöver utan att behöva tända hela rummet. Dessutom, om du har skåp med glasdörrar, kommer inredningsljusen ge dem en fin look.

Accentbelysning är viktiga områden.

Installera små accentljus i olika delar av köket. Till exempel kan du behöva lite extra ljus på din prep station eller apparat garage.

Hängande ljus.

Du kan använda hängande ljus i köket om rummet har en sittgrupp. På så sätt kan du skapa en mer sofistikerad, restaurangliknande utseende för denna del av rummet. Se till att du väljer rätt längd för hänget.

Installera dimmerströmställare.

Dimmer switchar är bra att ha inte bara i köket men i alla rum i huset. De låter dig välja önskad intensitet för ljuset. Du behöver starkt ljus vid matlagning eller rengöring och subtila ljus när du njuter av en kopp kaffe.