Hur man använder ton på ton i sovrummet

Hur man använder ton på ton i sovrummet
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Du kanske har hört talas om svartvita dekorationsscheman eller dekorera med en färg. Men ton på ton tar tanken på att dekorera i en färg och förfinar den. Stilen använder olika nyanser, toner och texturer på mer exakta sätt. Tonfärgens väsen tar en viss färg och använder lite olika mättnader av den färgen i hela utrymmet, vilket resulterar i ett raffinerat utseende som gör tonen i tonen ett bra val.

Där ton på ton skiljer sig från monokrom design är det att det kan använda mer än en färg för att uppnå sin stil. Vilka resultat är ett stiligt utseende som är bra för alla som vill stanna inom en eller några färgfamiljer eftersom de bara älskar dessa färger.

En ljusare solbränna på huvudet mot en djupare solbränna håller elementen separerade från varandra, men ändå upprätthåller det övergripande färgschemat. Bild: Ownby Design

Olika toner är nyckel

Det första steget i att använda ton på ton i sovrummet är att överväga ljusheten och mörkret i olika färger. Det är till exempel vanligt i sovrummet att använda ton på ton i en huvudtavla mot en vägg, som i bilden ovan. Väggen kan ha en lite djupare ton än en lättare huvudtavla. På så sätt matchar huvudet muren snyggt, samtidigt som den inte helt blandas in i den.

Sängkläder kan också ha olika nyanser eller toner i basfärgen, som kan mattor, draperi och väggkonst. Allt kombinerar för att skapa gott visuellt intresse i rummet. På det sättet kan du använda en färgfamilj utan att utrymmet ser tråkigt eller oinspirerat ut.

Textureringen på väggen skapar visuellt intresse för detta färgfärgerutrymme. Bild: Leighton Design Group

Tänk Texture

Tone på tonen i sovrummet slutar dock inte med bara tonen själv. En annan viktig aspekt av denna stil är att använda textur. Genom att använda textur kan du hålla dig i samma nyans utan att rummet ser ut som likformigt. Texturerade väggar är till exempel ett populärt val för att få det visuella intresset till ett utrymme. Strukturen är mycket märkbar eftersom den omger hela utrymmet. Texturerad mattor eller mattor kan också ha en liknande effekt.

Ett utmärkt attribut för detta utseende är att texturen kan vara lika djärv eller subtil som du vill att den ska vara. Bilden ovan tar en mer subtil närhet i textureringen på väggarna och mattor. Det visar också att tonen på tonen kan spåra mer i en svartvitt stil om man väljer att hålla sig nära en nyans. Det kan vara viss överlappning mellan ton till ton och svartvita format.

En mörkröd huvudtavla skapar en barriär mellan väggen och sängen för visuellt intresse. Bild: Chantel Elshout

Lägg till stansar av andra färger för att skilja olika nyanser

Tone on tone betyder inte alltid monokrom. Så var inte rädd för att lägga till skott av en annan färg för att visuellt separera toner från varandra för mer visuellt intresse. Till exempel kan ett huvudbräda med en mycket mättad färg bryta upp tonerna mellan väggen och sängkläderna.

Bilden ovan gör underbar användning av en burgunder huvudtavla för att visuellt separera ljusgrå sängkläder och mörkgrå vägg. Du kan också försöka samma idé med filt kastar på sängen eller kasta kuddar. En annan idé är att använda väggkonst med en annan nyans för att lägga visuellt intresse för ett stort, enfärgat väggutrymme.

Olika målarfärger kan lägga både textur och geometriskt intresse. Bild: Maurizio Pellizzoni

Prova för olika typer av finish

Ett annat alternativ för ton på ton i sovrummet är att fokusera på olika typer av lackfärg. På det sättet kan du få den olika strukturen på ett roligt och kreativt sätt. Till exempel gick väggen i bilden ovan till cirklar av svart högglansfärg över en matt svart färg. Den skraj, roliga geometriska stilen som resulterar är kärnan i tonen på tonen: med olika texturer för att leka med en färgfamilj. Vad du får är illusionen av en ljusare svart mot ett mörkare svart genom att använda olika färgfärger ensamma.

Utrymmet ovanför visar också en ton på tonstil i sovrummet som använder flera nyanser. De vita sängkläderna på sängen matchar stolen, vilket gör färgen att arbeta över rymden för en mer sammanhängande känsla.

Texturerat geometriskt element som dessa draperier skapar en stark kontaktpunkt, vilket håller stilen från att se för platt. Bild: Drog McGukin Interiors

Använd visuella ankare för ton på ton i sovrummet

Ett annat kännetecken för tonen på tonstil är att lägga till kontaktpunkter eller visuella ankare, vilket betyder något som drar ögat. Det elementet kan vara vad resten av utrymmet är organiserat runt. Att ha ett element som drar ögat håller utrymmet från att se för platt.

Ett enkelt sätt att skapa ett visuellt ankare är att infoga textur i en stor fixtur i rummet. Som i bilden ovan är det populärt i sovrum för att hitta visuellt djärva gardiner som lägger till geometrisk struktur. Gardiner är naturligtvis en stor del av rummet, så de fungerar bra som en kontaktpunkt. Andra populära val är sängkläder eller huvudgavel.