Topp 10 mest fantastiska loftdesigner vi älskar

Topp 10 mest fantastiska loftdesigner vi älskar
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Termen Loft brukar användas för att beskriva en övre våning eller vind i en byggnad, med andra ord utrymmet direkt under taket. En loftlägenhet å andra sidan hänför sig till ett stort anpassningsbart öppet utrymme, ofta en tidigare industribyggnad eller annan typ av utrymme ombyggd för privat bruk. Denna frihet när det gäller design och anpassningsförmåga har resulterat i några mycket vackra och fantastiska takdesigner. Vi har valt 10 av de mest imponerande.

1.Vertical Loft.

Detta vackra stadshus ligger i Rotterdam, Nederländerna. Det är ett modernt loft skapat i en försvunnen bostad. Projektet var en skapelse av Shift Architecture Urbanism som var helt och hållet att återuppfinna och renovera rymden. Loftet består av en serie av utrymmen som har anpassats för att svara på kundens krav.

Målet för detta projekt var att skapa ett vertikalt loft utan väggar, med tre nivåer som skulle bilda ett kontinuerligt utrymme. För att uppnå detta fokuserade arkitekterna på att organisera rymden via en överdimensionerad garderob som kopplar samman alla golv. Det är ett stort förvaringsutrymme för hela loftet och mäter 10 meter i längd och 9 meter i höjd. Detta modulära system ersätter mittväggen och integrerar även köksmaskiner, bokhyllor, garderob och klädkammare. Men samtidigt som det övergripande intrycket är det med en modern inredning, har loftet också ett urval av bevarade element som tegelväggen och de ursprungliga dörrarna.

2.Ankommande loftlägenhet från en gammal kontorsenhet.

Detta är en annan modern loft lägenhet och det ligger i Joo Chiat Ln, Singapore. Det var ett projekt av FARM och slutfördes 2011. Utrymmet brukade vara en gammal kontorsenhet och det är svårt att föreställa sig att det kunde ha varit allt annat än ett vackert hem. Men för att uppnå detta tillstånd måste utrymmet gå igenom några stora förändringar.

Loftet ligger på andra våningen och har ett elegant industriellt utseende. Den mest imponerande delen av designen är spiraltrappen. Den har en design som är avsedd att efterlikna det exponerade tegelverk som är vanligt för de flesta industribyggnader. Det är också en av anledningarna till att detta utrymme senare kallades "tegelhuset". Övergripande är loftet mycket ljust. Flera väggar måste slås ned för att skapa en utomhus veranda nära ingången. Även glasskyddsdörrarna släpper in mycket ljus också.

3. 4 800 kvadratmeter loft.

Detta nästa fantastiska loft ligger i New York City, USA, i ett grannskap som heter Hell's Kitchen. Det var ett projekt som utvecklats av New York City-baserade studios. Upplösning: 4 Arkitektur. Loftet är 4 800 kvadratmeter och det är konstruerat för en konstkritiker och filmredaktör. Beläget i en före detta industribyggnad upptar loftet ett helt golv. Det har stora fönster med panoramautsikt över den dynamiska staden.

Utsikten kan beundras från olika vinklar tack vare de stora fönstren på tre sidor. Renoveringen och omvandlingen fokuserade på att förvandla utrymmet till ett inbjudande hem med samtida funktioner, men samtidigt var det främsta problemet att förbättra det industriella sammanhanget och att bevara så mycket som möjligt från den befintliga strukturen. Huvudinterventionen var en komprimerad lådliknande struktur som innehåller kök och stödjande utrymmen och skiljer offentliga och privata områden.

4. Tre sovrum Loft.

Beläget i West Village, den västra delen av Greenwich Village-kvarteret i New York City, Manhattan, USA, är detta nästa loft ett annat exempel på hur spektakulära omvandlingar kan vara. Loftet har en underbar industriell inredning och innehåller totalt tre sovrum och två badrum, fördelat på två våningar.

Detta utrymme har också spektakulära 16 fottak på översta våningen och täcker en total yta på 3 608 kvadratmeter vilket inkluderar en öppen 1 345 kvadratmeter kraftnivå. Loftet är för närvarande på marknaden och erbjuds på 5 595 miljoner dollar. Det är ett mycket ljust och öppet utrymme med en vacker inredning som ger livfulla färger och djärva accenter. Det som var ett tomt och kallt utrymme är nu ett varmt och inbjudande hem med samtida och industriella influenser. Det finns en underbar känsla av öppenhet i hela loftet, vilket gör att det sticker ut ännu mer.

5.Tribeca Loft.

Detta är ett annat djärvt och färgstarkt utrymme som har gått igenom stora förändringar. Det är ett mycket vackert loft som ligger på Jay Street i Tribeca, Manhattan, New York City. Loftet mäter totalt 4000 kvadratmeter och innehåller fyra vackra och rymliga sovrum och två och en halv badrum. Det har också ett dubbelt stort rum med en design som blandar klassiska och industriella detaljer och influenser. Det har gjutjärnspilar och en mycket färgstark och glad inredning.

Detta område har delats in i ett vardagsrum, matsal, bibliotek och kontor och alla utrymmen är sammankopplade men inte helt separerade. Loftet erbjuds för närvarande på 7,0 miljoner dollar och det väntar på en ny ägare. Det har många anmärkningsvärda arkitektoniska funktioner som gjutjärnspolarna, tak och mångfald av material som används för inredningen som resulterar i en mycket vackert balanserad mix.

6. Loft i en tidigare Mill Mill i Denver.

Flour Mill Lofts ligger i Denver, Colorado, som denna struktur heter, öppnade sina dörrar år 1999 och erbjuder bland annat detta fantastiska fjärde våningen loft. Byggnaden skapades ursprungligen 1906 och dess funktion var att lagra och bearbeta Colorado's kolvkorns vetegrödor. Det tjänade i 40 år innan det övergavs. Därefter insåg utvecklaren av detta fantastiska loft sin potential och bestämde sig för att omvandla detta utrymme till ett vackert hem.

MoreINSPIRATION
  • Snyggt modernt loft i Queensland till salu
  • Rymligt New York loft med industriell inredning
  • Det 3600 kvadratmeter stora loftet i Union Square Area

Byggnaden omvandlades av veteranernas lokala utvecklare Dana Crawford till lyxiga loft. Det här loftet mäter totalt 2 198 kvadratmeter. Den har två sovrum och två badrum och ligger på fjärde våningen i den här historiska byggnaden. Loftet är för närvarande listat på 973 000 dollar och det är ännu en gång på jakt efter en kärleksfull ny ägare. Den har en mycket vacker inredning med gott om vardagsrum och spektakulära krökta väggar.

7.Abstraction Active Loft i Paris.

Det här loftet har en mycket intressant inredning. Beläget i Paris, Frankrike, var detta loft skapandet av franska arkitekturfirma Smoothcore Architects. Kallas den abstrakta Active Loft, detta utrymme imponerar med sin minimalism och skönhet. Inne i loftet har en stor känsla av öppenhet och friskhet. Det är ett utrymme dekorerat med väldigt lite element och det gör det möjligt att undvika att bli rörig.

En av de mest imponerande arkitektoniska elementen som ses på detta loft är den flytande trappan som har känsliga kurvor och starka samtidiga influenser. Sammantaget är inredningen mestadels vit med svarta influenser och få färgglada accenter. Fokuset var på att funktionellt använda det tillgängliga utrymmet och få det att känna sig inbjudande utan att behöva använda för många färger eller till och med för många texturer och dekorativa element. Det är en mycket vacker balans mellan funktionalitet och stil. Förutom de stora inre utrymmena har loftet också en vacker takterrass.

8. 3.200 kvadratmeter loft i ett tidigare lager.

Detta är Schein Loft, ett modernt och mycket vackert utrymme i Soho, New York City, USA. Loftet var färdigt 2006 och var ett projekt av New York City-baserade studio Archi-Tectonics. Det mäter totalt 3 200 kvadratmeter och designades i ett tidigare lager. Sitter på 8: e våningen i byggnaden, har loftet panoramautsikt som kan beundras från alla rum.

Den interna strukturen har en serie utrymme som är organiserad som överlappande zoner. Detta låter dem behålla en känsla av öppenhet i hela loftet. Denna detalj tillsammans med de stora fönstren bidrar också till ett starkt inomhus-utomhus förhållande. Loftet har terrasser på öst- och västfasaderna. En är en förlängning av sovrummet medan den andra ligger intill vardagsrum och matsal. Inredningen fokuserar på komfort och tjänar som en avkopplande semester för ägarna.

9. Renoverad Loft i Tribeca.

Detta är ännu ett fantastiskt loft som imponerar med sina starka samtida funktioner och övergripande sofistikering. Loftet ligger i Tribeca-distriktet på Manhattan, New York City. Det var ett projekt av New York City-baserad arkitekt och formgivare William T. Georgis som var ansvarig för att renovera detta utrymme och omvandla det till ett lyxhem.

Den mest imponerande delen av loftet är gäst sovrummet. Det är inte bara något utrymme. Det är ett rum som var inneslutet av krökta glasväggar. Detta gör det möjligt att tjäna som höjdpunkten på loftet, som liknar en vacker kupol. Det är inte precis ett privat utrymme, men det är definitivt en iögonfallande funktion och en unik kontaktpunkt. Resten av rummen delar en minimalistisk och modern inredning inriktad på rena linjer och vinklar, neutrala färger och mycket få onödiga element. Vardagsrummet är ett stort utrymme med vackra kolonner och ett elegant högt tak.

10. Union Square Loft-projektet.

Det sista fantastiska loftet vi ska visa dig idag ligger också på Manhattan. New York City. Det är ett 3 600 kvadratmeter utrymme och var ett projekt av New York City-baserade studio Naiztat + Ham Architects. Union Square Loft-projektet involverade hela renoveringen och ombyggnaden av rymden. Målet var att förvandla det till ett modernt bostadsutrymme.

Ursprungligen ett utrymme med en stark industriell design, har loftet högt välvt tak, stålkolumner och en övergripande öppen känsla. Ansvariga arkitekter måste göra många förändringar. De bestämde sig först för att öppna upp utrymmet och att avslöja alla de vackra strukturella elementen som tegelväggar och tak, kolonner, etc. Efter det gav de utrymmet en modern makeover. Köket var placerat i anslutning till frakthissen men eftersom det var nödvändigt med naturligt ljus, ersattes hissdörrarna med branddörrglasdörrar. Detta löser problemet.