Topp fem användningsområden för ett källarutrymme

Topp fem användningsområden för ett källarutrymme
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Källare rymmer ofta lite mer än en säkringslåda, en vattencylinder och några förvaringslåda. Att konvertera en källare till ett användbart bostadsområde kan ge stort värde till din egendom och är ett populärt sätt att husägare klarar av att ändra hushållsinställningar utan att behöva flytta. Men det finns ett antal saker som gör källare svårare att förändra än andra delar av hemmet.

Dessa varierar från hus till hus, men inkluderar relativt låga takhöjder, dålig eller ingen naturlig ljus, otillgänglighet och fukt. Om du funderar på att konvertera källarutrymmet i ditt hem till en du kan använda för vardagligt boende, så är det bäst att samråda med en expert och undvika dessa fallgropar. Men många problem kan lösas relativt enkelt och de flesta källare kan konverteras utan en enorm prislapp. Innan du börjar, måste du verkligen tänka på den nya användningen du vill att källaren ska uppfylla.

Bilagorna.

Ingenting kommer att tillföra mer värde till ditt hem än genom att ha ett fristående bostadsutrymme i det. En bilaga som är utformad för halvoberoende boende är bra för äldre och äldre tonåringar. Genom att konvertera din källare till ett levande, sovande och matlagningsutrymme gör du det mycket mer önskvärt om du kommer att sälja ditt hem. Montering av VVS och el kan lägga till extra kostnad men tänka på det som en investering. Även om din källare inte är den mest rymliga i kvarteret, ett väldesignat ett rum, kommer studiobiljett att öka värdet till din egendom.

Moderna familjerum.

MoreINSPIRATION
  • Mer bostadsutrymme och mer utrymme för familj i en ombyggd källare
  • Topp 10 tips för att göra en källare känner sig ljus
  • 10 Cool Family Basement Designs

En trendig användning för underjordiska hushållsrum är att anpassa dem till ett familjerum. Lägg keramikplattor på källarens yta och lägg till värme i sittområde med några mattor för att få det moderna, eleganta utseendet. Förklara det funktionella utseendet på din källarens tak genom att koka det. Låt inte frestas att sänka höjden på ditt vardagsrum genom att installera ett falskt tak, eftersom det kan få dig att känna dig lite infångad, särskilt om din källare inte har någon naturkälla. Bryta utseendet på några strukturella element, som att stödja pelare, genom att klä dem med trälister eller genom att använda färgglada tegelstenar.

Spelrum.

Spelrum har varit populära val för källarkonverteringar i årtionden. Om du gillar att underhålla vänner och skjuta odd poolspel, varför inte ge din källare utseendet på en välkomnande bar? Liksom alla källarkonverteringar, håll vägg- och taktoner ljusa. Montera konventionella ljusbeslag, men dubbel upp med infällda spotlights så att elbelysningen i din källare är så jämn som möjligt. Även ett väl upplyst källare spelrum kommer att se jolleseglare om ett hörn verkar mörkare än resten av utrymmet.

Media rum.

Om din källare har ett tak som betyder att du bara kan stå uppe i det, eller om strålar gör det svårt att gå runt utan att ducka några steg, gör sedan ett rum som du känner dig bekväm att sitta i. Medierum eller hembioinstallationer är ett bra val för denna typ av grunda källare. För någon form av källaromvandlingsprojekt kommer det att vara värt att överväga ljudisolering av rummet ovan, eftersom bruset sannolikt kommer att läcka på övervåningen från ditt ljudsystem. Håll golvet och inredningen ljus i ton och använd mattan för ditt golv, snarare än en hård yta.

Tvätt och Utility.

Vissa källare är inte tillräckligt stora för att omvandla till vardagsrum. Om din källare inte är stor, gör det över till ett verktygsområde. Alla apparater du installerar i din källare frigör utrymme i ditt kök. Installera enheter av god kvalitet, samma sort som du vill ange för ett kök. Lägg till massor av nedsänkt belysning och gör det enkelt att hålla utrymmet så att du inte kommer att ha något emot att använda det för smutsiga jobb, som städning av städ eller husdjursbeklädnad.

Bildkällor: 1, 2, 3, 4, 5, 6 och 7.