Tornliknande förlängning för ett ovanligt japanskt hem

Tornliknande förlängning för ett ovanligt japanskt hem
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Det finns många ovanliga hus runt om i världen, men Japan verkar ta ledningen när det gäller det. Här kan vi hitta ett överflöd av okonventionella mönster och intressanta arkitektoniska skapelser. O House är en av dem.

Vad är vi faktiskt intresserade av är förlängningen till denna bostad. Huvudbyggnaden är inte exakt iögonfallande, även om den har sin andel av spännande funktioner. Förlängningen, å andra sidan, var utformad för att se ut som ett högt och smalt torn med ett stort fönster med två våningar.

Detta var ett projekt av Hideyuki Nakayama Architecture, en studio med ett kreativt tillvägagångssätt och en lösning för alla problem oavsett hur ovanligt eller utmanande. Den slutfördes 2009 och täcker ett område på endast 59,71 kvadratmeter.

Naturligtvis, med tanke på bristen på utrymme på platsen, valde arkitekterna att bygga vertikalt och för att få mer golvutrymme på det sättet, följaktligen två-våningstornet. Men den verkliga formen av förlängningen är inte den enda intressanta delen av projektet. Interiören är också ganska slående.

Rummen inuti tornet är organiserade på ett praktiskt och skulpturellt sätt. Trappan som ansluter de två våningarna är ganska intressant. Det spiraler runt en krökt vägg som förbinder ingången till resten av tornet.

MoreINSPIRATION
  • Ett tornläge ligger över skogen och erbjuder utsikt över bergen
  • Familjhemmet liknar ett betongtorn i skogen
  • Tower House i Texas av Andersson Wise Architects

De flytande trapporna bibehåller en känsla av rymlighet och låter interiören se luftigt och ljust ut. Naturligtvis har hans glasade fasad något att göra med det också. Även om det ursprungligen inte var någon avsikt att föra utomhus eller betona synpunkterna, lyckades arkitekterna ändå göra det genom att välja ett fönster med full höjd som sträcker sig över hela höjden av tornet.

En riktigt lång gardin kan enkelt täcka upp fönstret när det behövs privatliv eller skugga i huset. Denna funktion lägger till en riktigt dramatisk beröring av hela designen av förlängningen. När det gäller layout och organisation går de sociala utrymmena på bottenvåningen medan den privata zonen ligger på övervåningen.

Det finns en härlig liten matplats intill ingången och därifrån öppnar hela planlösningen. På övervåningen har sovplatsen en vacker utsikt över omgivningen och känns också ganska mysig tack vare det stigna taket.

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: