Triangelformad bostad kreativt byggd på liten del i Australien: Montera Lawley House

Triangelformad bostad kreativt byggd på liten del i Australien: Montera Lawley House
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Mount Lawley House av Robeson Architects är projektutvecklarens eget hem, byggt på ett 180m2 triangulärt parti i Perth, västra Australien. Konstruktionen representerar arkitektens tro på funktion över konventionen och att små, udda paket av mark kan framgångsrikt och billigt utvecklas till intressanta och rymliga byggnader. De geometriska formerna av huset är djärva och aldrig tidigare skådade i sin omedelbara omgivning, men lägger till blandningen av katedraler, blockera lägenheter och karaktärshem som råder. Lokal konstnär, Robert Jenkins, fick i uppdrag att göra en väggmålning på gränsväggen som har fått mycket beröm från de vänliga grannarna.

Korten krävde ett minimalt hem- och hemmakontor för ett professionellt par som arbetar hemifrån. 28m2 hemmakontor engagerar sig med gatunivå, med de främsta bostadsområdena ovanför. 70m2 vardagsrum balanserar kunderna önskar att engagera sig med de livliga omgivningarna och behovet av integritet. Expansivt glas på hög nivå öppnar hela vardagsrummet till Hyde Parks trädplattor, vilket ger upphov till någon syn på husets bakgårdar med undantag för karaktärskorrejer.

1-vägs glas i den utskjutande stållådan på Vincent Street-sidan fungerar som ett tillflyktsort för att sitta och titta på gatan nedan. Varje öppning övervägdes och siktslinjer ritades för att säkerställa integritet vid behov. Låg E, akustisk glas dulls topp timme låter. Cirkulationen är minimal och varje utrymme har en användning eller två, med gott om inbyggd förvaring och möbler. Huset har blivit en positiv talande punkt i Mount Lawley-samhället och är känt som "triangelhuset". [Information och fotografier som tillhandahålls via e-post av Robeson Architects]