Tropisk reträtt i Bali öppnar sin fasad för att omfamna naturen

Tropisk reträtt i Bali öppnar sin fasad för att omfamna naturen
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Plats är viktigt för design och struktur av ett hus. Till exempel måste en bergstuga vara välisolerad och mysig medan ett tropiskt hem är bättre att vara öppen och varm. Origami House är ett hem beläget i Bali, Indonesien.

Det byggdes här 2016 av Alexis Dornier, en arkitektur och designstudio med ett unikt förhållningssätt till varje projekt. Teamet omprövar och omformulerar metoderna och det tillvägagångssätt som används baserat på varje projekts krav. Varje hus och rum har sin egen uppsättning regler, problem och lösningar.

Origami House är ett hem som omfattar sin plats och utsikt. Inredningen omfattar textur och färg och välkomnar naturen och utsikten inuti, vilket gör att de kan bli en del av inredningen.

Interiören är organiserad som en serie kubiska volymer kopplade till varandra i alla riktningar. Strukturen som helhet liknar en slags paviljong, som är öppen för utsidan. Faktum är att kopplingen mellan inre och yttre utrymmen är mycket slät och ibland sömlös och utan solida hinder.

Fasaden kan öppnas helt och tillåter de interna utrymmena att kommunicera med trädgården och terrassen. Med tanke på platsen behövde huset erbjuda skydd mot de tropiska regnskurarna och solen, så det behövde hålla sig lugnt och bekvämt.

För att göra utrymmena så bekväma som möjligt, utformade arkitekterna huset med ett trätak och en struktur. Traditionella teak trä singlar var införlivade i designen och taket var tänkt som en geometrisk struktur som ger huset en likhet med traditionella A-ram hem.

MoreINSPIRATION
  • Modern Retreat kommer i kontakt med naturen med tre gårdar
  • En bostad med perforerad tegelfasad och en dubbel natur
  • Tropical Brazilian Retreat tar enkla material på en ny nivå

Trätaket säkerställer luftflödet och håller utrymmena svala medan de stora rutorna och skjutdörrarna säkerställer naturlig ventilation och en stark förbindelse med utomhus och det grönskande omgivningen kring huset.

En stenmur slingrar runt poolen och skapar en bekväm och privat atmosfär. Som vi redan har nämnt är textur en stor del av den övergripande designen och inredningen. Du kan se hur sten, trä och tyg visas i kombination med all grönska och vattnet.

Interiören är öppen och avslappnad. Huset har ett vardagsrum med dubbelsäng, en studio med egen ingång och två sovrum. En levande kantkant definierar den vackra köksön, som blir fokus för denna volym.

Sovrummen har baldakin sängar och mycket enkla dekorationer som betonar materialets grova skönhet. De egna badrummen är utsökta, har direkt koppling till utomhus och har härliga inredningsdetaljer.

Ett litet badkar placeras här på en bädd av stenar, bredvid en stenmur och mellan faktiska träd. Ett annat badrum har ett kopparkar och en matchande diskbänk, inredningen är en kombination av rustik och industriell.