Tufted Sofa Designs - från klassisk till modern och bortom

Tufted Sofa Designs - från klassisk till modern och bortom
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Tufted möbler går aldrig riktigt i stil. Det är faktiskt ganska populärt i dessa dagar, vilket gör en kraftfull comeback. Vanligtvis förenar vi denna stil med ikoniska möbler, som Chesterfield-soffan. Även om dess ursprung är ganska mycket ett mysterium, är soffan en klassiker. Dess låga rygg, krökta armar med samma höjd som ryggstöd och djup tufting gjorde det väldigt populärt och inspirerade många andra mönster som skapats genom åren. Den ursprungliga modellen var en sammet tuftad soffa med många variationer skapade efteråt.

Tufted soffor har detta glamorösa, Hollywood-inspirerade utseende som gör dem tidlösa. De dubbelar nästan alltid som kontaktpunkter i vardagsrum, kontor eller andra typer av utrymmen och de kännetecknas av en skulpturell och rik utseende som inte behöver starka färger eller speciella material och mönster att sticka ut. Naturligtvis är det helt möjligt att tänka utanför lådan och att få ut det mesta av en tuftad soffa på ett ovanligt och okonventionellt sätt.

Den tuftade looken uppnås genom att tråda genom skikt av tyg eller läder. Ofta skapas ett mönster. Gängans ändar är fastsatta med knutar eller med knappar och mönstret resulterade i att dessa kluster kallas tufts. Naturligtvis, som du säkert vet, finns det flera typer av tufting som du kan välja mellan för din tufted soffa, ottoman eller headboard.

MoreINSPIRATION
  • Elton Settee Tufted Gul Soffa
  • Moderna och unika soffdesigner
  • Noguchi-bordet - En modern tolkning av en klassisk design

Diamant tufting tekniken är den vanligaste, mest populära men också mest traditionella. Naturligtvis har den sin charm och det är alltid ett säkert val om du vill skapa en klassisk och förfinad inredning. Samtidigt har soffor med diamant tufting eller tufted headboard mönster som har detta mönster detta romantiska utseende som du bara inte kan ignorera. Det är en blick inspirerad av den här ikoniska och klassiska karaktären av denna design och tufting teknik.

Biscuit tufting, men ganska lik diamant tufting, är inte så traditionell. Det är faktiskt ett populärt val för moderna utrymmen och dekorationer. Du kan enkelt känna igen det genom kvadratmönstret. Då finns det också knottning, en annan klassisk och populär typ. Det har ett elegant och skräddarsydd utseende och det passar traditionella inställningar, även om det också kan anpassa sig till modernare dekorer. Blind tufting är väldigt mycket likadan men utan knapparna. Det ser snyggt och modernt ut och det är ganska mångsidigt.

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: