Två våningar båt brygga i Lake Austin

Två våningar båt brygga i Lake Austin
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Shore Vista-projektet var en skapelse av Bercy Chen Studio. Laget bad om att utforma en båtdocka med två våningar. Dock ligger på en bock i Lake Austin, Texas, USA, mittemot Canyonland Nature Preserve. Webbplatsen är relativt liten och den har en nästan elliptisk form. Detta var inte en obekvämt men snarare en bonus. På detta sätt erbjuder bryggan maximerad utsikt över sjön och det omgivande landskapet.

Docken är en två nivå struktur och den har en enkel och ren design. Det var redan en struktur som gav expansiv och mycket vacker utsikt över kullarna bortom och sjön. Dessutom avskalar de avrundade kanterna på bryggan, så att mer av landskapet kan fånga in i den visuella ramen. Sedan dockan själv presenterade en rund struktur, trappan som tillåter tillträde till den övre nivån undulates och följer dockans form.

MoreINSPIRATION
  • Lake Austin Residence by Lake | Flato Architects
  • Samtida ensamboende på Lake Austin
  • Exotisk bostad i Lake Candlewood, USA

Den övre nivån är omgiven av glasskyddsstrukturer. De ger ett visst skydd för användaren, men samtidigt hindrar de inte synpunkterna eftersom de är gala av klart glas. Ett litet vattenfall kan skapas från den övre nivån och faller ner utan att påverka resten av strukturen. Docken har utrustats med mysiga svängstolar och det verkar som en mycket vacker och fridfull struktur, en plats där du kan gå när du vill vara ensam. Det var förstås inte det främsta syftet.