Två våningar vägg bostad av Dipen Gada & Associates

Två våningar vägg bostad av Dipen Gada & Associates
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Detta är Wall House. Den var designad av Vadodara-baserad studio Dipen Gada & Associates och den är belägen i Baruch, en stad i delstaten Gujarat, Indien. Huset ligger på ett område på 5 500 kvadratmeter och platsen mäter totalt 7 800 kvadratmeter. Det är en två våningar bostad och det är baserat på ett intressant koncept som kombinerar inre och yttre utrymmen i en stor och harmonisk komposition.

Interiör- och exteriörarkitekturen kompletterar varandra och där finns ingen klar skillnad som föreslår var exteriörarkitekturen slutar och där inredningsfunktionerna börjar. Det kallas Wall House eftersom strukturen är indelad i två volymer med en vägg som fysiskt delar upp mellanslag och påverkar den inre strukturen på interiören. Tomten var mycket smal och detta tvingade arkitekterna att komma fram till en linjär design för huset. Strukturen är sedan bisected av den 34 meter höga väggen som också representerar husets yttre fasad.

MoreINSPIRATION
  • Samtida 2 våningar bostad i Brisbane, Australien
  • Ljus tre våningar bostad i Filothei av Gem Architects
  • Modern 2-våning bostad i Mayfair till salu

Väggen är huvuddelen av denna bostad och det gav naturligtvis också namnet på huset. Väggen har gjorts av rå, oavslutad kota, en sten som finns i Rajasthan-regionen. Ingången definieras av en foajé som har en trappa på ena sidan. Vardagsrummet är rymligt men väldigt minimalistiskt. Det är anslutet till matsalen genom stora franska dörrar. Golvet är en indikator på utrymmena och övergången mellan offentliga och privata områden definieras också av en byte av golv. Residenset omfattar flera yttre utrymmen inklusive terrasser och gårdar.