Skapa det ultimata gästrummet: Hur man gör gästerna rätt hemma

Skapa det ultimata gästrummet: Hur man gör gästerna rätt hemma
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Vi hoppas att du gillar de produkter vi rekommenderar. Bara så du är medveten, Freshome kan samla en del av försäljningen från länkarna på den här sidan.

Det ultimata gästrummet hjälper dina gäster att känna sig oerhört välkomna. Bild: LKW Design Associates

Att bestämma hur man utformar egna interiörer är en sak, men av en eller annan anledning, när det gäller att sätta ihop ett gästrum, känner sig besluten extra viktiga. Varje värd vill att deras gäster ska känna sig bekväma. Dessutom finns det lite stolthet på spel. Möjligheten att erbjuda särskilt plysch gästkvarter är en status symbol.

Med detta sagt blir frågan: Vad tar det för att skapa ett bra gästrum? Vilka funktioner kommer att få dina gäster att känna sig mest hemma och låta dem prata om hur mycket de har haft sin vistelse? Vi är här för att hjälpa till att räkna ut det.

Vi har sammanställt en guide för att skapa det ultimata gästrummet. Läs vidare för att lära dig våra bästa tips och tricks för hur du ställer in ditt extra sovrum. Håll dem i åtanke när du arbetar på ditt eget rum och vi garanterar att dina gäster kommer att tro att de har kontrollerat in i ett femstjärnigt hotell.

Lämna några extra filtar om någon blir kall. Bild: Weiss Architecture Inc.

Det ultimata gästrummet behöver temperaturalternativ

Alla har sina egna sovande preferenser. Vissa människor behöver sitt sovrum för att vara iskallt och andra skulle hellre gräva under ett berg av filtar. Tyvärr kan det vara svårt att få en tillräcklig natts sömn när vi inte kan skapa dessa förutsättningar.

De flesta gäster vill hellre spendera sin natt och kastar sig än att störa sina värdar genom att be om att ställa in temperaturen. Därför är det så viktigt för gäster att kunna göra sitt rum varmare eller kallare efter vilja.

För att göra detta, fokusera på vilken typ av sängkläder du tillhandahåller. Välj lakan och filtar som skapar ljusa, andningsbara lager. Håll sedan ett par tyngre lock på sidan så att gästerna kan komma åt dem. Bortsett från textilier, var noga med att inkludera en fläkt för dem som tycker om att rummet ska vara kallt.

Lämna en korg med färska handdukar för dina gäster att använda under vistelsen. Bild: Drömmande vita

Inkludera nya handdukar

Vid någon tidpunkt i besöket måste dina gäster fräscha upp. Snarare än att få besökare att fråga om rena handdukar eller försiktigt radera ditt linneskåp, köpa en separat uppsättning handdukar och lämna dem i rummet när gästerna anländer.

Det finns sätt att göra dina sängkläder dubbelarbete. Förutom deras avsedda ändamål kan du införliva dem som en del av din övergripande design. Var noga med att välja en uppsättning handdukar som liknar färg eller mönster till de andra accenterna i rummet.

Se till att det finns gott om belysning på sängbordet. Bild: Accouter Group

Lägg till sängbelysning

Vi har alla upplevt ett ögonblick där vi har trippat över vännerens möbler i mörkret. I stället för att få dina gäster att navigera i obekanta omgivningar efter att ha släckt ljuset, inkludera sängbelysning i ditt gästrum.

När det gäller hur man väljer rätt armatur, överväga både stil och storlek. Självklart vill du välja ett alternativ som matchar önskad estetik, men det är också viktigt att se till att belysningen är proportionell mot området. Abbe Fenimore, designern i Studio Ten 25, säger att detta inredningsfel är alltför vanligt. Hon rekommenderar att man mäter det område där dina lampor ska vara innan du går till affären.

Om du har lite extra pengar, kan du också överväga att köpa belysning som kommer med extrafunktioner. Tänk på att välja dimbara lampor så att gästerna kan välja sin egen belysningsnivå. Lampor med uttag i basen är också ett bra val eftersom de tillåter gäster att enkelt ladda sina elektronik.

Ge underhållning om dina gäster vaknar tidigt. Bild: Bee's Knä Design LLC

Ge lite underhållning

Detta är en av de funktioner som kommer att ställa ditt gästrum bortsett från andra. Det är svårt att få en god natts sömn på okänt territorium. De flesta av oss är benägna att antingen ligga vakna på natten eller vakna vid gryningen. Snarare än att få dina vänner att twiddle sina tummar medan de väntar på en acceptabel tid att komma ur sängen, kommer det ultimata rummet att ge gästerna underhållning.

I stället för att automatiskt lägga till en TV, överväga att välja former av underhållning som kan lägga till inredningen. Till exempel, något som soffbordet böcker i bilden ovan. Tidskrifter är ett annat bra alternativ.

Använd dessa tips för att skapa ett gästrum som dina besökare kommer att älska. Bild: Blå Ocean Design

Att sätta ihop ett gästrum kommer med lite extra tryck, eller hur? Förutom att dina gäster ska känna sig välkomna, finns det något tillfredsställande med att veta att du har skapat en imponerande inställning. Om du letar efter sätt att wow dina vänner och familj, kolla in vår guide för att skapa det ultimata gästrummet. Följ våra förslag och vi är säkra på att det extra sovrummet blir så trevligt att dina besökare inte vill lämna.

Vilka egenskaper tycker du är viktiga i ett gästrum? Vilka tips har du för att få gästerna att känna sig som hemma? Dela dina tankar med oss ​​i kommentarerna nedan.