3 unika kök utformade för att förbättra din kulinariska upplevelse

3 unika kök utformade för att förbättra din kulinariska upplevelse
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Vi har nått en punkt i design där innovation är grunden till allt. Utformningar som ger något nytt till bordet, det intryck är ett genialt och oväntat sätt eller som uppmanar oss att ompröva allt vi visste om en viss sak genom att uppfinna grunderna uppfattas som unika och värda uppskattning. Alla dessa element kan appliceras på inredningen så idag fokuserar vi på kök och vi utforskar tre extraordinära mönster.

Infinity Kitchen

Alla moderna kök kännetecknas av enkelhet, funktionalitet och stor estetik. Ingen av dem kan dock jämföras med Infinity Kitchen. Det är inte för att det är mer funktionellt men för att det har något inget annat kök har: en helt genomskinlig design.

Infinity köket är designat av MVRDV, ett företag grundat tillbaka 1993 i Rotterdam som drivs av en önskan att hitta lösningar på samtida problem med hjälp av högt samarbetande och forskningsbaserade metoder. Köket visas vid 2016 Venedigs arkitekturbiennalen.

För att bättre förstå konceptet bakom denna ovanliga designstrategi måste vi analysera köket från den mest grundläggande och enkla synvinkel och inse att det är ett utrymme vi alla litar på dagligen och en som har en intressant konstnärlig sida.

När vi lagar mat är det inte bara en mekanisk sak som vi gör. Det är konst och det är alltid annorlunda och unikt. Ett genomskinligt kök strimlar bort som täcker det som bara ger oss de slutliga resultaten och exponerade hela processen och allt som händer inuti.

Målet var att uppfinna det typiska moderna modulära köket på ett sätt som gör att den övergripande kulinariska upplevelsen kan förbättras. Inuti och utanför och Infinity köket är allt transparent. Detta inkluderar bänkskivan, förvaringsutrymmena, bakpanelerna, behållarna, matlagningsytorna och även skräpfacken.

Denna ovanliga design gör det möjligt för användaren att skapa ett starkare och mer personligt förhållande med ingredienserna som ingår i matlagningsprocessen, redskap och även apparaterna. Eftersom allt är transparent är det enda färgglada och synliga maten.

Ocean Köket

Att ha ett akvarium i köket är inte exakt obekvämt. Det kan vara en härlig accentfunktion för det utrymme som ger är en fräsch och serig utseende samtidigt som dekoren stannar ut. Att ha ett akvarium som fördubblas som en köksö är dock en annan historia. Kan du ens föreställa dig hur en sådan skulle se ut?

MoreINSPIRATION
  • Hur en mikrovågsugnshylla kan förbättra din övergripande köksupplevelse
  • 5 fantastiska kök med fantastisk utsikt
  • Inredning för långa och smala kök

Holländska inredningsarkitekten Robert Kolenik bestämde sig för att få allt att hända. De flesta av hans mönster tar inspiration från naturen och, som det visar sig, vet de hur de ska vara dramatiska. Ocean Kitchen är en av de mest imponerande skapelserna av designern och till och med i möbeldesignernas värld.

Ocean Kitchen är en en-of-a-kind skapelse. Det är också en begränsad upplaga och ett underbart uttalande. Den är skapad med hjälp av naturmaterial och hållbara metoder som betonar det unika och speciella förhållandet med naturen och dess skönhet.

Även om det kan tyckas att ön är bara en prålig uttalande för lyxiga och storslagna kök, så är det inte riktigt sant. Ön är överraskande funktionell. Akvariet som utgör det mesta av sin design är L-format och döljer generösa förvaringsutrymmen samt en diskbänk och butikshöjd. Det stora akvariet under köksplattan kan nås med den enkla knapptryckning som lyfter toppen och exponerar ekosystemet under det.

Det Osynliga Köket

Utformningen av det osynliga köket kom som ett svar på svårigheten att blanda två funktioner som ingår i samma öppna planlösning. Övergången mellan köket och vardagsrummet blir mjukare och mindre märkbart tack vare den enkla strukturen hos det osynliga köket.

Utformad av i29 inredningsarkitekter har köket en mycket enkel idé vid basen: viljan att skala ner designen och att bli av med alla onödiga element, vilket bara lämnar de absoluta nödvändigheterna. Designen inkluderar en vägg och en köksö.

Alla vatten-, kyl- och elanslutningar är inbäddade på den svarta ön som har en yta som bara är två centimeter tjock. Den stöds av två kompakta block som integrerar alla dolda funktioner.

Väggenheten har stora skjutdörrar och är vit, i motsats till ön. Bakom dessa sneda paneler kan användaren hitta alla apparater och massor av lagring. När det är stängt, ger dörrarna ett mycket rent utseende för köket. Designen övergripande kan vara mycket snygg och enkel men är också mycket välorganiserad och rymd effektiv.