Arbeta ut: Använda Feng Shui på kontoret

Arbeta ut: Använda Feng Shui på kontoret
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Alla tycker om att vara produktiva och effektiva på jobbet, oavsett om ditt kontor ligger i en höghus eller i hallen på ditt hem. Oavsett hur mycket du älskar vad du gör, kommer du sannolikt att uppskatta (och dra nytta av) ha ett kontor med livfulla och framgångsrika energi vibbar. Feng shui dekorering kan vara bara saken att förvandla ditt kontor till arbetsplatsen du önskar.

Eftersom vi spenderar så många timmar på kontoret är det viktigt att införliva Feng Shui Hälsa tips (inte bara produktivitetstips) till kontorslayout och inredning. Här är några andra idéer för att slutföra ditt framgångsrika feng shui-kontor.

1. Välj ett utrymme som ligger så långt bort från sovrummet som möjligt när du väljer ditt hemmakontor. Faktum är att ett hemmakontor med en separat utvändig ingång är idealisk, men inte alltid ett praktiskt alternativ.

2. Sitt inte direkt i linje med dörren. Detta öppnar dig till vägen för angrepp av negativ energi. I stället byt din stol till ena sidan eller den andra så att den skadliga chi kommer att passera dig.

3. Lägg i en stor, stark växt in på ditt kontor. Detta kommer inte bara att bidra till att skapa bra energi medan du arbetar, men det kommer också att bidra till att absorbera distraktiv och negativ energi runt. En slät växt med en stabil, bred bas är ett bra alternativ.

4. Placera ditt skrivbord längre bort från dörren och på ett sätt så att ryggen inte står inför dörren. Detta kallas en feng shui befälhavande position, och det antas attrahera starkare och mer framgångsrik energi till det område där du arbetar. Du ställer in dig själv för att ta emot affärer, inte slå tillbaka på det.

5. Om din rygg måste möta dörren medan du är på ditt skrivbord, minska den negativa effekten genom att hitta ett sätt att se dörrens reflektion. Placera strategiskt en spegel eller något glänsande metallkontorrelaterat objekt (till exempel en mässingskruka) som låter dig se vad som händer bakom dig.

6. Avstå från att möta ditt skrivbord mot någon annans arbetsyta eftersom det är en dålig feng shui-övning och bjuder in negativ energi, inklusive ökade argument och konfrontationer. Det här tipset är särskilt viktigt för personer som delar ett kontor.

7. Placera ditt skrivbord så att du inte står inför en vägg, om möjligt. Om det inte är möjligt, gör ditt bästa för att få väggen att bli "osynlig" med strategiska användningar av väggkonst, tapeter eller andra inspirerande bilder.

MoreINSPIRATION
  • Tips för en Feng Shui Office
  • Top Feng Shui sovrum design idéer
  • Hur man får harmoni i ditt hem - Feng Shui Inspiration

8. "Fyll" (visuellt) hörnet bakom skrivbordet. Målet är att återskapa känslan av ett berg av sorter (feng shui-stöd) för att ge stödjande energi för ditt sinne och kropp.

9. Skapa en kontaktpunkt i kontorsutrymmet. Detta är viktigt vid framgångsrik utformning av vilket utrymme som helst, inklusive kontoret. Utan en kontaktpunkt släpper hela rymden energi i olika (och många) riktningar, en avledning som tar energin bort från ditt stöd.

10. Det första hörnet som syns när du kommer in på ditt kontor ska fyllas med en stark, hög närvaro. Till exempel, bilder i vertikala ramar hjälper till att fylla dig med god energi när du kommer in på kontoret. Och vem uppskattar inte chansen att starta arbetsdagen av rätt?

11. Optimera det naturliga ljuset som är tillgängligt för dig när du arbetar på ditt kontor. Om du har ett fönster, håll det naket eller dra tillbaka gardinerna helt under kontortiden. Forskning visar att närvaron (eller frånvaron) av naturligt ljus direkt påverkar din arbetsnöjdhet.

12. Ljusa lysrör är aldrig en bra idé på kontoret. Om ditt kontorsutrymme inte har några andra belysningsalternativ, överväg att ta in en lampa eller två hemma (eller placera en lampa på ditt hemkontor) som ger tillräcklig arbetsbelysning samtidigt som du skapar en bättre atmosfär och energi.

13. Lägg i en luftreningsanläggning eller två. Kontor är notoriska för höga EMF-enheter (elektromagnetiska fält), som sapar energi och förorenar luften. Luftreningsverk kommer att bidra till att öka syre som är tillgängligt för din hjärna (en bestämd bonus under arbetet, vi kan alla hålla med) samt uppdatera utrymmet totalt och hålla positiva energinivåer höga.

14. I enlighet med vana med feng shui-strategier, var noga med att hålla kontoret organiserat och ledigt. Clutter sparar din energi och din motivation, medan ett rent och organiserat utrymme ökar din effektivitet, entusiasm och övergripande arbetsenergi. Fritt flöde av chi kommer att förbättras avsevärt utan störning (inklusive elektronikkabeln).

15. Välj väggkonst att hänga på ditt kontor med försiktighet. För att få ut det mesta av din feng shui-kontorupplevelse, välj foton som bär energi av glada stunder eller välj konstverk som använder livfulla, inspirerande färger.

16. Kom ihåg att feng shui är mest framgångsrik när det är subtilt applicerat, inte öppet i ditt ansikte. Vindklockor och grodadekor kan inte vara de mest lämpliga inredningsalternativen på kontoret, men det betyder inte att du inte alls kan ta med Feng Shui-dekor. Välj bitar som du gillar och det är vettigt i ditt kontor.

17. Om ditt kontor har mer än en dörr (t.ex. en garderob), ska endast en av dörrarna vara öppna åt gången. Denna praxis följer feng shui principen att hålla pengar / välstånd kommer in och inte gå ut.

18.Om ditt arbete kräver mycket kreativitet, ordna din dator i norra eller västra områdena på ditt kontor. Placera din dator i sydöstra om du använder den för att generera inkomst.

19. Kom ihåg att införliva principerna för yin och yang i din arbetsyta. Balansera ljus och mörka färger, mjuka och hårda ytor och släta och grova texturer. Detta kommer att bidra till att skapa ett lugnt, organiserat och välkomnande kontorutrymme och maximera dina arbetsinsatser.