Tidlösa och mångsidiga inomhus lounge stolar med avslappnad överklagande

Tidlösa och mångsidiga inomhus lounge stolar med avslappnad överklagande
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

En lounge stol, som ibland kallas en schäslong, är en hybrid mellan en stol och en soffa. Det är inte lika robust eller så tungt som en soffa, men det är inte så liten och lika lätt som en stol heller. Det är denna hybrid natur som gör det möjligt att vara mer mångsidig än båda begreppen som inspirerade den. Men var kan du sätta en schäslongstol, förutsatt att du har utrymmet? Svaret är enkelt: var du än vill. Vardagsrummet, sovrummet, hemmabio, spelrummet, till och med kontoret är alla utrymmen som kan göra en loungestol passa rätt in.

Loungestolen utformad för inomhusbruk är helt annorlunda än de som brukar användas vid poolen, på däck eller på stranden. Kolla in Dan 2, en lounge stol som ser ganska ut som en dagbädd. Den har en bekväm sittplats och ryggstöd, både av polyuretan och stoppad med tyg eller läder. Strukturen är gjord av massivt askträ.

Jalamar-loungen finns i två versioner, en för inomhusbruk och en för utomhusområden. Inomhusversionen har skumgummipåse och avtagbar tygbeläggning medan utomhuset har en vattentät skyddsskala samt en mögel, rutt och fläckbeständig struktur.

Vissa lounge stolar är snygga och sofistikerade nog att fungera som ersättare för vardagsrums soffan eller loveseat. Ett exempel som hjälper till att illustrera idén är schälet som designats av Géraldine Prieur. Med sin graciösa och eleganta silhuett har den mycket potential och det kan också se vackert ut i många olika decorer.

Några moderna lounge stolar verkar utmana gravitationen. Jojo är en av dem. Den här svängande loungen är den moderna versionen av den klassiska gungstolen. Rammen är flytande och gjord av krökta metallrör och det finns inga armstöd, designen är avsiktligt hållen så enkel.

Lounge stolar är vanligtvis ihop med sidobord, soffbord, lampor eller andra typer av sittmöbler som soffor och fåtöljer. Duo Seat designern valde att vara djärv och spara lite utrymme genom att sätta en lounge och en fåtölj tillsammans med samma ram. Dessutom har strukturen också en inbyggd lampa.

Att döma av hur mysiga och bekväma dessa Pliee lounsstolar ser ut, säger vi att de helt enkelt är perfekta för utrymmen som ett hemmabiosal eller vardagsrum. Deras mjuka och färgglada klädsel gör det möjligt för dem att skjuta upp sig visuellt, medan designens modulära karaktär gör dem mycket praktiska och mångsidiga.

MoreINSPIRATION
  • En värld av moderna lounge stolar i bilder
  • 10 mest bekväma lounge stolar som någonsin är designade
  • Avkopplande Zen Chaise Lounge

Tala om moderna solstolar och tyngdkraftsdesign, kolla in ZERO ™, en schäslong som har en polerad rostfri bas och en förenklad struktur som är fäst vid den genom en vinkelarm. Du kan beställa den här biten med ditt val av färger och finish så det passar perfekt i din dekor.

Designad av Joris Laarman och producerad i en begränsad utgåva, är Microstructures Chaise ett verkligt konstverk. Skåpen debuterades år 2015. Den är gjord av en kombination och koppar och förnicklad 3D-tryckt polyamid, silke, bomull och ull och är alltid redo att fungera som en kontaktpunkt och visas som en skulptur i ett museum.

Det är svårt att tro att denna eleganta design skapades 1964. Whist Chaise Longue designades av Olivier Mourgue och har en krom stålram och svart läderklädsel. Det är fortfarande populärt och elegant idag tack vare sin tidlösa enkelhet.

Utformningen av Trendelenburgs lounge stol var influenser av den berömda Charles och Ray Eames, Florens Knoll och deras tidlösa skapelser. Avsikten med designern var att skapa ett nytt märke av tillgänglig lyx. Skåpet har en väldigt flytande form och verkar vara mycket bekväm tack vare sin skumplastning fäst på en trä- och aluminiumram. Den kommer i en mängd olika levande färger.

Skönhet vet ingen ålder som bevisats av Barcelona-soffan, som designades av Ludwig Mies van der Rohe 1930. Det är inte nästan lika gammal och så gammal som man kan tänka sig. Det är faktiskt en ikonisk bit med mycket karaktär och ett modernt utseende ... en som aldrig blir gammal.

Vissa mönster, som i Biknit lounge stol, är lekfulla och ändå förlorar de inte sin elegans. Detta är en design som skapades av Patricia Urquiola år 2012. Skåpet har en träbotten och en ram gjord av metall. Sätet är stickat och, från utseendet på det, mycket bekvämt.

Inspirerad av enkelheten och linjäriteten hos designrörelsen på 50- och 60-talet imponerar V2-loungestolen med sin intressanta, ovanliga geometri. Designen är asymmetrisk och dynamisk och finner sin balans på ett sätt som trickar ögat. Det är en unik och uppdaterad tolkning av modernrörelsen i mitten av århundradet.

Med så många utsökta lounge stoldesign att välja mellan kan det vara en riktig utmaning att hitta rätt för ett visst utrymme. Skönheten i allt detta är att dessa lounge stolar är fantastiskt mångsidiga och de kan slutföra ganska mycket utrymme du har i åtanke.

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: