Traditionell viktoriansk terrass lägenhet i London får en modern makeover

Traditionell viktoriansk terrass lägenhet i London får en modern makeover
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Den moderna omkonstruktionen av denna privata viktorianska terrassens bostad i London by Daniele Petteno Arkitektur Workshop gifter sig med element i den historiska byggnaden - fönster, takkanter, dörrar och arkitekter - med rena linjer och enkla former av modern design.

Lägenheten upptar de övre berättelserna i byggnaden och står inför en allmän väg på ena sidan och en vacker privat gemensam trädgård på den andra. Inspirerad av denna dualitet planerade konstruktören en öppen layout som gradvis öppnar från ingångsnivån mot mellanvåningen och andra nivåer.

Ingångsnivån rymmer tre sovrum, en studie och två badrum. Sex öppningar i dubbeltaket ger utsikt över de omgivande Londons hustak och ger massor av naturligt ljus in i vardagsrummet, matsalen och köket.

Den nästan helt vita färgschemat för väggarna, möblerna och Corian toppar balanseras av det naturliga ekgolvet, trappan och det renoverade dubbla taket. Konstgjord droppbelysning integrerades också, vilket tillade den moderna atmosfären. [Fotografi av Lara D'Appollonio]

Vad är din favorit samtida funktion till denna traditionella viktorianska terrassen lägenhet?