New Wahaca Popup-projektet - En fraktbehållarrestaurang i London

New Wahaca Popup-projektet - En fraktbehållarrestaurang i London
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Fraktbehållarhus, järnvägsstationer, bibliotek och även restauranger ut ur frakt behållare har gjort återvinning cool och fashionabel, vilket ger oss en ytterligare anledning att vara grön och miljömedveten. Men det finns också andra fördelar med detta.

Den nya mexikanska restaurangen Wahaca öppnade nyligen utanför Southbank Center i London. Det var ett projekt av London-baserade arkitekter från Softroom, ett företag som grundades 1995 och leddes av två regissörer, Christopher Bagot och Oliver Salway. Deras arbete har alltid ansetts vara känsligt för kultur och plats, vilket gör företaget perfekt för jobbet.

Restaurangen byggdes med åtta fraktbehållare och fungerar som ett experimentellt kök med månatliga specialerbjudanden under 18 månader. Efter denna period flyttar restaurangen till en annan plats.

Fartygsbehållare valdes av projektet av praktiska skäl men också för att de påminner om historien om detta område i London. Behållarna organiserades på ett sådant sätt att två våningar kan passa in i volymen av ett envåningsutrymme med ett glasatrium vid dess centrum.

MoreINSPIRATION
  • Port-a-Bach - En ny prototyp för en portabel fraktbehållare
  • Den kreativa gröna designen av ett fraktbehållarhem
  • Shipping Container Retreat ger Nomad Living en helt ny betydelse

Varje behållare målades i en av fyra levande färger som står i kontrast till restaurangens gråa omgivningar. Totalt står det 130 middagar. Övre våningen är ett cantilevered utrymme och har en uteservering, en tequila bar och stora skjutdörrar som förvandlar utrymmet till en inomhus utomhus miljö med vacker utsikt över floden.

Interiören var möblerad med en mängd nya och återvunna bitar. Utsidan är utsmyckad med färgstarka väggmålningar av gatukonstnärer beställda av Wahaca restaurangkedjan. Interiören är delvis upplyst med skulpturer avsedda att skildra olika ord som också dubblerar som ljusarmaturer.

De djärva färgerna som används för var och en av fraktbehållarna påminner om mexikanska gatuvyer men håller även levande byggnadens industriella karaktär.