Ögonfångande vägglampor passar väl till moderna inredningsdesigner

Ögonfångande vägglampor passar väl till moderna inredningsdesigner
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Vägglampor, även kända som sconces, är snygga tillbehör som verkligen kan göra en rymdglöd. Det finns många användningsområden för en vägglampa, även om de kanske inte kommer ihåg genast. Tänk på det som en bordslampa men på väggen. En sconce är bra eftersom det tar upp nollutrymme på disken, bordet, skrivbordet eller golvet.

Men det innebär också att du kommer att offra flexibiliteten som följer med de flesta lampor. De flesta lampor för sovrum, kontor eller vardagsrum är uppskattade för denna detalj. Med andra ord kan du inte bara flytta sconce vart du känner för det. Istället måste du tänka noga var du vill installera den. Men tillräckligt med det. Låt oss ta en titt på några underbara mönster som du kan välja mellan.

Det är viktigt att ta reda på vilken stil du ska anta när du väljer belysningsarmaturer för ett utrymme. Låt oss säga att du vill ha något med en liten industriell känsla och en med en stark modern atmosfär. Det finns ingen bättre plats att leta efter mönster än Bert Frank, ett företag med erfarenhet i denna speciella kombination av stilar. Detta är en av sina vägglampor.

För en tid sedan kom vi över några riktigt coola och verkligen eleganta och glamorösa väggsconces och vi ville dela dem med dig så här visas alla tillsammans. Den första till vänster är Brubeck väggljus med en design som uppenbarligen är inspirerad av rörorganet. Detta ger det ett skulpturellt utseende och gör det lite extravagant. Den till höger är Coltrane-väggljuset med en design inspirerad av jazzmusik. Det har ett arkitektoniskt utseende med några underbara glamorösa funktioner. Mellan dessa två är Galliano fixturen som också inspireras av jazzmusik.

Med djupa rötter i 1960-talets stil sätter Piazzolla-sconcen samman två aluminiumskonar och har ett dynamiskt och prydligt utseende. Denna speciella lampa användes faktiskt i Man Men TV-serien som gör det ganska känd. Naturligtvis, om du vill ha något anpassat till dina speciella preferenser, kan du begära en anpassad version.

Med sin grafiska design är Clay Sconce lämpad för de flesta moderna industriella interiördesigner och dekorer, men också för en mängd andra utrymmen. Det är faktiskt en av de mest mångsidiga mönster där ute. Låt dig inte lura av sin geometriska form och rena linjer. Det kan se fantastiskt ut i stort sett alla typer av utrymme du har i åtanke.

Försök att titta förbi de underbara bordslamporna, som förresten vi täckte i en annan artikel och titta på de två väggsconcesna som ramar dem. Det är ett par Hendrix-lampor och om namnet inte redan ger bort, inspireras de av den berömda Jimi Hendrix som inspirerade världen med sin musik. Lampans faktiska design är inspirerad av vinylposter.

Empire State Building är inspirationen bakom Empire-samlingen, som inkluderar en glamorös ljuskrona men även dessa kända väggsconces. Med fixturer som dessa kan du få vilket utrymme som är utsökt. Deras mönster är mäktiga utan att se överdådiga eller överväldigande.

Om du vill ha en sconce som ser sofistikerad ut men är också enkel och mångsidig, kanske Burj lampan är den som passar dig. Den kombinerar guldpläterad mässing med handgjorda kristallglasrör och resultatet är en väldigt elegant design som lyser upp utrymmet på ett mycket elegant sätt. Tänk på en sådan accentbit för utrymmen som hall eller badrum.

Är det ett band, är det en sconce eller är det ett konstverk? Egentligen är det lite av allt. Detta är Chloe sconce. Dess design undulates väldigt mycket som ett band. Den har en hammad yta som ger den en cool struktur och tack vare den ovanliga formen och det mjuka glödet i ljuset, kan sconcen dubbla som ett dekorativt stycke på samma sätt som en skulptur eller en konstverk.

Botanica sconces komplexitet är ganska fantastiskt. Konstruktionen, som namnet antyder, är naturinspirerad. Materialen som används skickar emellertid ett ganska annorlunda meddelande. Skenet har kronblad gjorda av metall med ytbehandlingar i mässing, oxiderat guld, nickel eller koppar. Den är matt eller blank och den kan också ha en borstad yta. Alla versioner är förtrollande.

Ocher erbjuder några ganska underbara ljusarmaturer också. Två av dem finns här. Väggen till vänster håller Damselfly sconce. Inspirationen för sin design är insekten med samma namn. Sconcen har en ram gjord av solidgjuten brons som även är tillgänglig med en satin nickel finish. Den andra fixturen är Celestial Pebble Light som mycket liknar en hängande lampa. Det annorlunda är att det kan fästas på väggen. Den har en justerbar metallkedja och en matchande bakplatta.

Om du ska ha ett nyckfullt utseende, måste du definitivt kolla Pandore vägglampan. Det har 12 små lampor dolda under massor och många små runda skivor. Skivorna bildar en ojämn form som sprider sig på väggen och lamporna sänder vackra skuggor och skapar ett underbart ljusspel.

Det ser inte ut som någon annan väggsconce vi har sett men det är för att det inte är meningen att det är vanligt. Dr No vägglampan är designad av Aurélie Trémolières och kommer även i en bordslampa version. Den har en enkel design med en rektangulär panel som täcker ljuskällan. De avrundade hörnen mjuka sin hårda utseende.Du hittar i flera olika färger.

Du kan antingen använda den som en bordslampa eller som en väggsconce och, som den här konfigurationen föreslår, kan du också lägga flera av dessa saker för att skapa iögonfallande kluster och mönster på dina väggar. Vi pratar om Etty fixturen skapad av Verter Turroni för il laboratorio dell'imperfetto. Det avger varmt och mjukt ljus och det är tänkt att efterlikna månens glöd.

MoreINSPIRATION
  • Väggbelysning Idéer anpassade till moderna vardagsrum
  • 3 ögonfångande takljusdesigner för moderna smaker
  • Upp till uppgiften - 10 moderna bordslampor med geniala mönster

Kom ihåg de klassiska bordslampans nyanser av tyg och något som liknar en hink med en kjol på? Den bilden kommer att tänka på när vi tittar på Betty vägglampan från Gianfranco Ferré Home. Rammen är gjord av mässing och järn och skuggan är gjord av elfenbenpläterat tyg. Designen är en kombination av vintage och modern med precis rätt balans mellan stilar.

Väggsconces som Briggs eller Berling är helt enkelt perfekta för badrummet. De är smala och de sitter i spola med väggen. De är särskilt stora när de placeras på vardera sidan av badrumspegeln. Detta är ett mycket bättre alternativ än att ha en enda lampa direkt ovanför spegeln. Skuggorna som den kastar är otroliga.

Claire Obscure är en vägglampa som ser ut som en elegant och modern reflektor. Lampan är designad av filippinska Lemaire och det ger indirekt belysning, utrustad med två LED-band som ger bort 1600 lumen. Det varma vita ljuset är trevligt och subtilt. Det finns två sätt att installera lampan. Det kan antingen anslutas direkt till väggen eller anslutas till ett uttag.

Om du känner dig som ditt vardagsrum, kan sovrum eller kontor använda lite accentbelysning, lampor är alltid ett bra alternativ. Men istället för att slösa utrymme med golv eller bordslampa kanske en väggsconce skulle bli bättre. Kolla Awabi av Toshiyuki Kita. Det intressanta med det är skuggan gjord av washi papper. Den är fastsatt på metallramen med magneter. Sconcen kan antingen anslutas till väggen eller anslutas till ett uttag som ger den flexibilitet som behövs i många fall.

YOYWall ​​är en lampa, till skillnad från alla andra som du någonsin sett. Den är designad av YOY Studio och den har inte en lampskärm. I stället projekterar det faktiskt sin egen virtuella lampskärm på väggen. Det står och det ser ovanligt ut, kanske den enklaste vägglampan någonsin. Designen spelar med optiska illusioner och använder ljus på det mest oväntade sättet.

Det ser ut som en hatt men det är faktiskt en lampa. Vi pratar om Jeeves Wall Lamp av Jake Phipps. Designen är en kombination av stor brittisk tradition och modern teknik. Lampan, en Bowlerhatt, är gjord av filt och den har ett inre inre skal av aluminium som sprider ljuset och ger lampan ett iögonfallande utseende.

Vad du ser här är en installation som kombinerar flera individuella Cell sconces. Som namnet antyder är det en vägglampa med en känd form. Dess geometri är enkel men också iögonfallande. Den fina saken om cellen är att den antingen kan användas som en fristående lampa eller i grupperingar för att bilda invecklade och dramatiska installationer. Det ser fantastiskt ut på något sätt.

Medan de flesta väggskenor eller lampor har en enda nyans har basen två. Det beror på att det faktiskt är ett par lampor, inte bara en. Den kombinerar en gjutjärnsbas med två nyanser som antingen kan ha en slät mässingsfärg eller en högpolerad kopparfinish. Hur som helst är kontrasten där. Basinsamlingen innehåller även matchande golv- och bordslampversioner.

Inspirationen bakom Light Forests design var klättringsplanter, mer exakt det vackra sättet att växa över väggar och tak och bilda invecklade mönster. I detta scenario är stavarna / rören stammarna på växterna och lampskärmarna är de känsliga blommorna.

När lampan är av kan du inte riktigt se lampan. Slå på lampan och hela designen av Mona sconce ändras på ett ögonblick. Designad av Lucie Koldova för Brokis, har lampan en blåst glas nyanser som inkorporerar ljuskällan på ett mycket ovanligt sätt, vilket avslöjar spänningen och jämnheten av anslutningen mellan den och skuggan.

Du kan lätt missa den här vägglampan med en drake och det är faktiskt en komplimang som visar hur noggrann och väl utformad den är. Lampan är designad av Élise Fouin och heter Cerf Volant som faktiskt översätts som "drake". Designen är enkel, elegant och mycket mångsidig. Du kan placera lampan vinkelrätt med hjälp av mekanismen som följer med den.

På samma sätt som Kite-sconce har pillampan en enkel geometrisk form och det leder till och dynamik i rymden. Detta är en design av Hervé Langlais. Lampan sticker ut med sin eleganta geometri och det släta och känsliga accentljuset. Du kan positionera i olika vinklar och i olika olika utrymmen och miljöer.

Om du behöver ännu mer inspiration så att du kan hitta den perfekta sconce- eller vägglampan för det utrymme du tänker på kanske du kan hitta vad du behöver i en av samlingarna från Lahumiere Design. De innehåller en rad coola och moderna mönster som dessa geometriska.

Dessa funky lampor kommer från Pedrali. De kan lätt lura någon för att tro att de är golvlampa när de saknar en solid bas och de är monterade på väggen. Du kan ha mycket roligt att spela med dessa modeller och du kan skapa alla möjliga intressanta decorer och konfigurationer med dem.

Inuti samlingen av arkitekten Dominique Perrault och designern Gaëlle Lauriot-Prévost är avsedd att vara mycket original, obrännbar och tidlös. Sconcesna är utformade för inomhus- och utomhusbruk och båda versionerna är mycket slitstarka. De kommer i flera storlekar och färger.