Vägglampor Ta ett rum från Drab till Dramatic

Vägglampor Ta ett rum från Drab till Dramatic
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Om belysning är en eftertanke i heminredning, kan väggljus vara det mest förbisedda elementet. Väggljus kan vara avgörande för att lösa ljusproblem, särskilt i täta eller ovanliga utrymmen. Naturligtvis lägger de värme till vilket utrymme som helst utan att vara överväldigande och kan också fungera som en konstbit. Så många kalla väggljus är tillgängliga att du inte borde ha problem med att hitta något som fungerar för din heminredningstyp. Här är några av de nyaste mönster för väggljus som visades på Maison & Objet 2016 i Paris.

&Tradition

"Light Forest" av Ontwerp Duo (Tineke Beunders och Nathan Wiring) och presenteras av & Tradition är speciellt på ett antal eller sätt. För det första för dess anpassningsförmåga: Du kan konfigurera fixturen som du vill, och peka på lamporna i den riktning du behöver. "Elektriska punkter verkar aldrig vara där du vill ha dem", säger Beunders. "Med Light Forest kan du få ljuspunkterna precis där du vill att de ska lysa." <

För det andra varierar melangen för material och processer som används. Väggljusets grenar är gjorda av strängsprutade aluminiumrör, förenade med plastkontakter som är 3-D-tryckta. Varje lampskärm är formad av spunnen koppar, som designern säger ger ett varmt och vackert ljus.

Och sist men inte minst, för sin konstnärlighet: "Vi tänkte på att klättra växter in i ditt rum på en plats, växer långsamt över tak och väggar och blommar in i blommor av ljus", förklarar designteamet.

Art et Floritude

Art et Floritude kan vara känt för att producera belysning i en fransk tradition från 1800-talet, men de skapar också några fantastiska väggljus som skulle vara hemma i alla moderna eller moderna heminredning. Företaget grundades 1850 i Loire-dalen och har byggt sin historia på att utveckla och tillverka dekorativa metalllampor och porslinblommor. Alla sina samlingar är lika mycket konst och skulptur samt belysningsarmatur.

Lahumiere Design

Lahumiere Design grundades 2008 och är en fransk studio dedikerad till att designa och tillverka moderna ljusarmaturer som överraskar i minimalistisk stil. Deras armaturer använder mestadels lätta energikällor, såsom den senaste generationen LED- och kompaktlysrör. Deras samling av geometriska vägglampor - som också kommer som bordslampor - är också visuella illusioner.

"Operandi" väggljus rör sig och stoppar inte. Skikten i armaturen studsar ljuset och skapar skuggor med sina fyra LED-lampor. Fixturen är en ledande designtillägg och ger ett mjukt och slående ljus.

"Direkt" är en visuell bedrägeri: En enkel form manipuleras och tänds för att projicera bilden av en kub. Det inspirerades av en skulptur av Jean-Claude Lahumière (tillhörande Jean D'Imbleval). LED-lampor gör att armaturen är möjlig och håller den lätt, samtidigt som det skjuter ut ett vackert spel med ljusskuggor.

Ligne Roset

MoreINSPIRATION
  • Olika sätt att använda LED-lampor i ditt hem
  • Intressanta ljus för din kudde
  • Få på trenden med dessa fantastiska geometriska lampor

Ligne Roset är känt för sina snygga och lyxiga delar och erbjuder mötessamlingar och kompletterande dekorativa tillbehör, belysning, mattor, textilier och tillfälliga föremål. Bland deras belysningsalternativ är några minimalistiska och mycket funktionella väggljus.

Tekna

Belgiska företaget Tekna tillverkar armaturer för NAUTIC, samt tillhandahåller belysningsråd och skapar egna belysningsarmaturer för designprojekt. Nautic ljusarmaturer är gjorda av material som brons, koppar, gjutjärn och mässing, syftar till "ärlig design". Deras eklektiska ljus är tidlösa, moderna och inspirerade av gamla tåg och fartyg från svunnen ålder.

Innerst

Grundarna av Innermost - ett London-belysningsdesignföretag - gav upp sina jobb inom designkonsult och möbeldesign för att driva en "gemensam dröm om ett unikt men varierat möbel- och belysningsmärke." Företaget har ett "knäppt och upproriskt förhållningssätt till designdriven av högkulturell London kultur ", förklarar deras hemsida.

Drugeot Labo

Medan Frankrikes Drugeot Labo kan ha uppstått av ett ciderfat-tillverkande företag, är de inventarier som produceras nu långt ifrån rustik. Jean-Louis Rochepeau, fadern till de nuvarande regissörerna, konstruerade träobjekt på egen hand i sin verkstad nära Drugeotfloden. År 1969 startade han Les Ateliers du Drugeot och konstruerade en rad tillfälliga trämöbler i fast ek och körsbär. Nu skapar studiorna bitar som arbetar i dagens moderna och moderna heminredning.

Brokis

Baserat i Tjeckien skapar BROKIS mönster som förbättras av hantverkare av böhmiska glashandlare. Dess prisbelönta samlingar är original som kombinerar traditionellt, handblåst glas med andra material, såsom trä och handpressad metall.

Modernt eller inte, väggljus kan vara ett utrymmebesparande och artful designfunktion i ditt hem. Att använda dem korrekt i din belysningsplan kan höja ett rum från ho-hum till fantastiskt.