Litet hus med ett vågigt tak och vacker utsikt över bukten

Litet hus med ett vågigt tak och vacker utsikt över bukten
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Beläget 550 meter över havsnivån, gör det här lilla huset det mesta av sin plats och särskilt utsikten. Huset byggdes faktiskt inte från början. Det är faktiskt en ombyggnad av ett befintligt posthus i 1991. Den nya designen är väldigt enkel och lyhörd för omgivningen, utsikten och läget i allmänhet. Transformationen avslutades 2016 av Terry och Terry Architecture.

Klienterna ville ha sitt nya hus i Oakland att ha en öppen planlösning och en anslutning till bukten och trädgården. Arkitekterna gick framåt och gav dem den vackraste inomhus-utomhusförbindelsen. De vardagsrums-, matsal- och köksytorna är alla anslutna och bildar en öppen planlösning som är ansluten till denna vackra terrass som känns som en naturlig utbyggnad av bostadsutrymmet.

Taket sträcker sig utåt på ett sätt som liknar en trellis. På så sätt skyddar den inuti utrymmena från direkt solljus och det blir också terrassen till en trevlig utsiktsdäck där viken och omgivningen kan beundras i sin fulla prakt.

MoreINSPIRATION
  • Ett hus med utsikt över en kanjon och ett tak som efterliknar bergen
  • Underbart hus med Gabion väggar, träluckor och havsutsikt
  • Cliff House formad av Ragged Site och de fantastiska vyerna

Det vågiga taket är en av de mest anmärkningsvärda designfunktionerna i huset. Det är en detalj som gör att levande utrymmen känns väldigt varma, inbjudande och mysiga trots deras öppenhet. Sammantaget, en perfekt balans mellan utseende, funktion och komfort.

Terrassen är inramad av ett överhäng som också sitter runt sidorna. Det är ett skyddat och öppet utrymme med genomskinliga glasrullar som möjliggör helt fri utsikt över landskapet och omgivningen från insidan av huset. Huset öppnar också på en trädgård. En specialbyggd betongplanter fungerar som en delare mellan huset och trädgården men också som ett dekorativt element och som en bänk.

Det är uppenbart att åsikterna var det viktigaste elementet som bildade detta hus och inte bara på grund av den sömlösa inomhus-utomhusförbindelsen utan också på grund av hur rummen distribueras runt huset och orienteras så att de skyddas från vinden och sol men fortfarande kunna fånga skönheten som ligger utanför platsen. Även badrummet är utformat så här. Den har ett stort fönster samt en stor spegel som speglar den underbara utsikten.