Hur olika typer av golv kan påverka utseendet på ditt kök

Hur olika typer av golv kan påverka utseendet på ditt kök
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Bland de många sätten på vilka du kan förbättra utseendet på ditt kök är också golvtypen och stilen. Låt golvet sticka ut, matcha det med väggarna eller skåp eller håll det bekvämt och elegant. Möjligheterna är många.

Rutiga golv har funnits i åldrarna. De är djärva men enkla och stilen kan anpassas till de material, texturer och färger du väljer att använda. Den svarta och vita kombinationen är extremt mångsidig och idealisk för moderna men även traditionella kök.

Kakelgolvplattorna hjälper marken i köket. Rummets färgpalett har vit som huvudskugga, används på väggarna, skåp och bänkskivor. En mörkare accentfärg behövdes här för att återställa balansen och hålla inredningen modern.

Detta moderna kök har återställda trägolv. Veden kom från en gammal ladugård och renoverades och brukade erbjuda köket en välkomnande och avslappnad atmosfär. Veden värmer upp atmosfären och kompletterar den vita inredningen.

Golvet i detta fall är en blandning av brett planka furu och tunna planka lönn brädor. De var målade med många färger under åren, den nuvarande föredragna nyansen är grön, en färg som låter köket bevara sitt rustika utseende, men ger också en livlig modern twist.

MoreINSPIRATION
  • Vad är det bästa golvet för ett kök?
  • Veta om trägolv och dess typer
  • Användbara tips för att välja köksgolv

Plattor anses vara praktiska i köket. De gör rengöring enkelt och håller utrymmet snyggt och funktionellt. Vid en öppen planlösning står köksplattorna i kontrast till trägolvets golv, vilket också hjälper till att avgränsa utrymmena.

Det finns många olika typer av plattor utformade för att efterlikna andra material som sten eller trä. I det här fallet var köket golv menade att komplettera rostfritt stål accenter, men också för att få en subtil kontrast när det gäller ytbehandling och material samtidigt som man bevarar det industriella utseendet.

Ett annat intressant alternativ är att ha tegelgolv i köket. Det är en funktion som skulle tillföra en rustik atmosfär till rymden och det kan kompletteras med exponerade träbjälkar. Den övergripande traditionella designen som valts här välkomnar alla dessa detaljer.

Detta är porslinskakelgolv med en unglaserad finish. Det var ett skräddarsytt projekt som gjorde det möjligt för ägarna att välja den här vackra mosaiken och skapa det vackra blommönster. Det ger köket en elegant känsla och det är en design som kan anpassa sig till olika stilar.

Om du vill att köket ska innehålla naturliga accenter och material, överväga butiksgolv. På ett sätt gör det rummets känsla mer inbjudande och mysigt, men samtidigt ger det också en utomhusliknande utseende. Det kan fungera bra för rustika, industriella eller moderna mönster.