Grundläggande DIY Loom och Woven Wall Hängning

Grundläggande DIY Loom och Woven Wall Hängning
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Denna enkla handvävda vägghängning är perfekt för att lägga till en rolig fläck i galleriet eller som ett uttalande att hänga i ditt hem. Du kan enkelt anpassa väven genom att välja färger av garn som passar ditt hem. Nu behöver du inte oroa dig för scrounging runt en butik för det perfekta objektet att lägga till dina väggar; du kan bara väva det själv! Vad som är ännu mer perfekt är att du bara behöver två förnödenheter för att göra denna härliga vägghängande: garn och kartong! Så enkelt som det! Vi ska visa dig hur man gör en handgjord väv ur papp så att du kan göra så många vävningar som ditt hjärta önskar - visst kanske inte visa dem på ett och samma ställe!

material:

  • Garn i olika färger
  • Kartongrektangel ca 10in med 14in beroende på storleken du vill ha din väv
  • Träplatta
  • Linjal eller mätband
  • Sax
  • Valfritt: nål

Skapa väven:

1. Börja med att göra din väv genom att klippa ut en stabil bit pappa till den storlek du vill ha din väv till. För referens är vår kartong loom ca 10in med 14in (men vår faktiska väv är ca 8in med 14in).

2.Nästa gör ¼ tums tick markeringar på toppen och botten av din väv (de kortare sidorna). Du vill se till att det finns ett jämnt antal kryssmarkeringar och att kryssmarkeringen i stort sett raderar s längst upp eller längst ner i kartongväven. Om ¼ tum verkar för liten för dig, välj en annan åtgärd, var noga med att vara konsekvent över toppen och botten.

3. När du har dina kryssmarkeringar på plats, gör försiktigt en rak och liten snitt i var och en av dem, och se till att du har ett jämnt antal skär.

4. Efter att du har skurit in i varje fästmärke, kan du träna din väv med garn. Ta slutet på något vitt eller vanligt färgat garn (anmärkning: detta kommer att visas genom lite så vi rekommenderar ett ljus eller vitt färggarn) och börja med att sätta in den i det första fästmärket slits i ena änden på toppen av väven spelar ingen roll vilken slut du börjar på). Du vill försäkra dig om att du sätter in den med ungefär hälften av vävlängden på strängen som hänger i ryggen så att du kan koppla av det senare.

5.Nästa ta strängen och linda den över väven och in i slitsen parallellt längst ner i väven, så att du har en vertikal garnlinje. Läng garnet runt vävets baksida och sätt sedan in det i nästa lediga slits från var du startade och upprepa processen tills du har fyllt i alla dina slitsar.

6. Ta slutligen den svängande svansen av garn på baksidan av din väv och binda den till den sista strängen som du satte in för att skapa en diagonal linje på baksidan. Detta kommer att hålla alla dina strängar snäva och på plats.

Skapa väven:

1.Når du har din väv redo, är det dags för den roliga delen: vävning! Klipp av en generös mängd av den första färgen på garnet du vill använda. Om du har en nål kan du tråda garnet i en nål för att göra vävningsprocessen lite enklare, men det är inte nödvändigt. Ta din sträng och tråden den över då under, över då under varptrådarna på väven i en rak linje hela vägen över väven. När du väl kommit till slutet kan du helt enkelt upprepa mönstret i nästa rad, med början mot det motsatta av det du slog på: t.ex. om du slutade med att gå under du börjar med att gå över till nästa rad. Du vill vara säker på att inte dra strängen för hårt på kanterna, annars kommer din väv att börja lägga in på sidorna, så håll strängen snygg och lös på kanterna.

2. Fortsätt väva din väv med hjälp av denna process. När du är färdig med en färg, helt enkelt avskurna någon överskridande sträng, var noga med att lämna ca 2 tum extra sträng som hänger i slutet (du kommer att rengöra detta i slutet). Lägg till en ny färg enligt samma anvisningar. Det är roligt att leka med olika färger, texturer och storlekar av garn för att skapa en mer dimensionell väv. Du kan också leka med olika former genom att inte föra garnet hela vägen till andra sidan, som vi gjorde med triangeln.

Klämning av väven:

1. När du är färdig med din vävning, är det dags att skära av det. Ta sax och skär över den vita strängen på baksidan av din väv.

MoreINSPIRATION
  • DIY Vävd Hängande Växter
  • DIY Tassel Wall Hängande
  • DIY String väggkonst

2.Nästa, början på toppen eller botten, dra försiktigt de första två vita strängarna ur slitsarna i kartongen (dessa borde vara bredvid varandra). Slå de två lösa strängarna samman ihop med väven och repetera dessa steg hela vägen över din väv. Upprepa denna bindning med strängarna på botten också.

3. När din väv är fri från väven, är nästa steg att klämma i alla extra strängar på sidorna. Det här steget är där en nål kommer in väldigt praktisk! För att göra det här, vänd du helt enkelt din väv så att du tittar på baksidan av den och tar en av de extra strängarna och diskret väv den in i vävans baksida. Du kommer att vilja vända väven tillbaka och se till att du inte kan se den från framsidan. Gör detta med alla extra strängar på sidorna.

Du kommer också att göra detta med de vita strängarna som skapade din väv (vridsträngarna) genom att tippa dem rakt upp och in i botten av väven (bilderna nedan). ENDAST gör det här med strängarna på botten eftersom du behöver strängarna på toppen för att montera hylsan för att hänga!

Hänger din väv:

1.Nå att extragarnet på sidorna och botten av din väv är snyggt borta, kan du hänga din nya väv. Använd en träplatta som är något längre än vävens längd, placera den på toppen av din väv.Ta var och en av de vita vävsträngarna och binda försiktigt trästappen på plats genom att binda de vita strängarna runt den.

2. När varje sträng är knuten runt hylsan kommer du att väva överflödiga vita vita strängar in i toppen av väven och sedan skära av eventuellt överskott.

3.Längst, ta en ny sträng av vitt garn och binda det i trädynan i båda ändar, skapa en slinga så att du kan hänga ditt mästerverk! Allt du behöver nu är en tumme tack eller en spik att hänga upp det!

Vi hängde vårt band med tejp eftersom våra väggar var målade och fick inte sätta in en tumme i dem!

Nu kan du dekorera ditt hem eller lägenhet med din egen vackra fiberkonst! Det kan tyckas vara komplicerat först, men när du kommer hänga på det är det mycket roligt och du kan sluta med ett överflöd av vägghängen du inte vet vad man ska göra med!