Vad du kan lära av jetsonsna om hemautomatisering

Vad du kan lära av jetsonsna om hemautomatisering
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Hemautomation blir en allt större del av våra dagliga liv med varje passande år. För att kunna förutse framtida trender inom hemautomatisering kan vi titta på det förflutna för några ledtrådar om vart vi ska. Jetsonsna var en animerad sitcom skapad av Hanna-Barbera för 50 år sedan. Det är skildring av hemautomatiseringsteknik som antagligen gav upphov till massor av dagens innovatörer för att skapa det som de såg på TV som barn. Låt oss titta på med jetsonerna som används i deras hem och jämföra det med det som finns på hemmamarknaden för automation idag. Tänk på att detta bara är ett utdrag av vad som är tillgängligt.

Automatiserade rengöringsrobotar

Jetsonerna var välsignade med Rosie, en robot som i princip gjorde allt. Hon kokade, hon städade, och hon tog hand om barnen. Medan vi kanske inte har något på skalan av en Rosie finns det några intressanta alternativ för robotrengöring idag.

iRobot Roomba är en automatiserad dammsugare som har varit på marknaden under några år. Du kan förvänta dig att betala runt $ 700 för en topp i linjen iRobot Roomba, men det kommer att rengöra vilken yta som helst i hemmet, inklusive under möbler, samt städning av extra smutsiga områden för att säkerställa renlighet. Denna lilla robotdammsugare är på uppdrag att täcka varje yta i ett rum innan du går vidare.

Oroa dig inte för att ladda batterierna eftersom den här roboten kommer tillbaka till laddaren på egen hand. Det städar noggrant varje rum innan du går vidare till nästa. Eliminera allergi som orsakar damm och smuts utan att lyfta ett finger. Du slår det enkelt på och det gör allt arbete för dig, det berättar dig även när det är fullt av smuts och redo att tömmas. Detta gynnar de som spenderar med detta köp eftersom de aldrig behöver oroa sig för att dammsuga någon yta i sitt hem igen.

Temperaturreglering och belysning

Om du någonsin har tittat på en episod av jetsonerna har du antagligen aldrig märkt dem att stänga av / på en ljusströmbrytare eller fångas med en klumpig termostat för att få en optimal temperatur. De tryckte antingen på en knapp för att ändra sofistikerade miljöegenskaper eller allt var förinställt. Hemmiljöen där jetsonerna bodde var automatiskt kontrollerad genom system, och idag finns det produkter på marknaden som går i samma riktning.

Nest är en smart termostat som kan känna när du är vaken eller rör dig i hemmet och justerar temperaturen automatiskt till dina önskade inställningar. Den här lilla enheten kommer att köra dig om 250 dollar, men kan göra skillnaden för att spara pengar på dina månadsverktyg efter att du har läst att optimera din hemmiljö. Efter ungefär en vecka att lära sig ditt schema blir Nest väsentligen självkontrollande. Nest kontrollerar termostaten så som den ska kontrolleras, vilket faktiskt kräver hundratals justeringar varje dag för att vara lika effektiv och kostnadsbesparande som möjligt. Oavsett hur svårt du försöker hålla din termostat justerad på ett sådant sätt är det för många förändringar att realistiskt göra. Nest fungerar det hårda för dig.

När det gäller belysning finns det även smarta produkter på marknaden idag. Phillips säljer smarta glödlampor under märket Hue. Dessa anslutna lampor är funktionella lampor som kan programmeras och styras för att passa alla önskade miljöer, som att vakna, läsa eller koppla av före sängen. Färg har inställningar för alla dessa. Färgen säljs exklusivt via Apple Store och en startpaket med tre lampor kommer att köra dig 200 kronor, vilket är lite dyr för lyxen.

Det finns andra kontrollerbara LED-belysningsprodukter på marknaden som efterliknar Hue s funktioner och kan vara värda en närmare titt. LED-tekniken använder ungefär 1/6: e av den energi som traditionella glödlampor använder, så tycker om det eller inte kommer hemljusets framtid att bli automatiserad och glödande. Och som tidigare nämnts har dessa lampor ett fullfärgsspektrum, så du behöver inte oroa dig för att spendera pengar på florescens och inte vänja sig vid de producerade färgerna. Med dessa LED-lampor kan du spara pengar och ha optimala ljusförhållanden.

Automatiska måltider

Jetsonsna hade det lätt när det gällde att förbereda, äta och till och med städa upp efter måltiderna. Vad de ville äta var tillgängliga på begäran med ett tryck på en knapp och medan de satt vid bordet skovlade en automatisk gaffel eller sked allting i munnen. När de städade upp öppnade ett hål i bordet och röra sig magiskt in. Det var en riktigt automatiserad process.

Det finns inget på marknaden som matchar The Jetsons nivå av sofistikering när det gäller måltider, men det finns produkter på marknaden idag som börjar efterlikna några av livsmedelshanteringskoncepten. LG har släppt Smart Kylskåp på CES (Consumer Electronics Show) 2013. Detta kylskåp är utformat för att prata med ditt hem Wi-Fi och andra smarta enheter. Det är smart grid redo för de personer som har det alternativet i sitt område. Ett smart nät är enkelt, det är ett sätt för en apparat att kommunicera med "nätet" och spara pengar genom att inte utföra vissa energibeskattningsfunktioner vid högtidstimmar.

Eftersom mat köps i affären och sedan placeras inuti, kommer detta kylskåp att lagra allt.Det spår utgångsdatum så att du kan fortsätta med att se till att all din mat blir ätit i tid. Det synkroniseras också med din telefon och kan skapa mobila livsmedelsbutiker på begäran. Inte längre gissa vad som finns i kylskåpet medan du är i affären, som att försöka komma ihåg hur många ägg du fortfarande har. Om du letar efter några kreativa förslag på vad du ska äta till middag baserat på ditt kylskåp innehåll, kommer det att göra just det. Om du behöver ingredienser för recepten du vill göra kommer du också få det på begäran och få tillgång till den informationen var som helst.

Fortfarande långt borta

Ett verkligt automatiserat hem där alla system och apparater kommunicerar sömlöst med varandra och arbetar oberoende av mänsklig inmatning, är fortfarande en dröm i horisonten för vanliga medborgare. Tekniken är definitivt här, men konsumenterna är långsamma att anta nya hemautomatiseringsprocesser. Eftersom prylarna och gizmorna får mer tid och konsumenterna förstår hur dessa produkter kan gynna dem, kommer antagningsgraden att öka stadigt under de närmaste åren. Kanske börjar det med att automatisera en del av ditt hem, som en smart termostat, och fördelarna realiseras och utökas på. Med alla dessa nya hemautomatiseringsleksaker kan man inte undra, men hur mycket bra hemförsäkring kommer att bli inom en snar framtid!

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: