Vilka typer av föremål du ska köpa och vilken du ska göra själv

Vilka typer av föremål du ska köpa och vilken du ska göra själv
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

När det gäller att dekorera är möjligheterna att skapa egna design och inredning verkligen oändliga. Men DIY är inte alltid nödvändigtvis det bästa valet. Vissa saker är mycket svårare och dyrare att göra dig själv än andra. Här är en liten guide som hjälper dig att bestämma vilka typer av föremål som kan göra bra DIY-projekt och vilka som kan vara bättre att bara köpa.

möbel

När det gäller möbler behöver du inte vara en mästare snickare för att hitta några genomförbara DIY-projekt. Målning och raffinering bord, stol och soffa ben, och bokhyllor kan hanteras enkelt. Även reupholstering soffor och stolar kan visa sig vara enklare och billigare än att köpa nya. Men om du letar efter en helt ny stil med soffa, stol eller bord, är det säkert att köpa nya är vägen att gå. Spara DIYing för mindre detaljer.

Belysning

Det finns så många olika sätt att spruce upp dina ljusarmaturer på egen hand. Att göra och dekorera lampskärmar eller ljusdäck kan visa sig vara mycket enklare än att egentligen skapa stora ljusdäck eller ljuskronor med glas eller andra metaller.

MoreINSPIRATION
  • 13 Lågkostnader inredningsdesigner för alla typer av bostäder
  • Hur man gör en vacker mini trädgård med återvunna föremål
  • Funky saker varje eklektiskt sovrum behöver

Golv

Golv är ett område där det ofta är mer värdefullt att köpa nya eller hyra en professionell än att det skulle vara att försöka göra någonting själv. Några DIY-golvprojekt som kan vara värda din tid är att måla cementgolv och skapa små mattor med låskrok eller kroktekniker. Lämna dock raffinering trägolv eller uttalande mattor till de professionella.

Vägg målning

I den andra änden av spektret finns det många olika sätt att skapa din egen väggkonst. Det beror givetvis på allas individuella konstnärliga förmågor, men det finns många enkla sätt att skapa enkla bitar av väggkonst med geometriska element eller till och med med egna personliga bilder. Mycket stora uttalanden, inklusive professionella målningar, foton eller skulpturer, är ganska mycket de enda sakerna du skulle vara bättre att köpa än DIYing.

DIY-projekt kan vara roliga och uppfyllande, förutom att spara tid och pengar. Men det finns några projekt som bara inte är värda det. När du väljer vilka projekt du kan hantera själv, överväga bara dina egna individuella förmågor och svårigheten för varje projekt. Då kan du hitta en fin balans mellan bitar som du har skapat eller dekorerat dig själv och bitar som är professionellt tillverkade av andra.

Bilder: 1, 2, 3, 4 och 5.