Varför kreativa människor har roliga hem

Varför kreativa människor har roliga hem
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Hur ser ditt kontor ut? Du kan bli förvånad att lära dig att snygga kontor inte är nyckeln till framgång. Bildkälla: D Richards Interiors

Äntligen har vi äntligen en ursäkt för alla dessa papperspinnar, spindelväv och röran bakom allt det kaoset är ett kreativt sinne på jobbet.

Det finns en hel bransch byggd på att hjälpa människor att bli organiserade - även tv-serier som har den extrema röran av hamrarna. Men är det möjligt att dessa röriga människor bara är för upptagna att vara kreativa, hoppar från en ursprunglig idé till nästa, med ingen tid mellan att rengöra?

Låt oss titta på vad som verkligen händer inom kreativa människors sinne - är det rörigt eller en mastermind? Men först överväga detta citat från Albert Einstein- Om ett rörigt skrivbord är tecknet av ett rörigt sinne, vad ska vi då tänka på en tom skrivbord?

Enligt Albert Einstein är det inte mycket som händer inom den person som arbetar på en tom skrivbord. Bildkälla: Leslie Goodwin

Messiga rum gör bra idéer

En artikel i Elite Daily har hjälpt oss att debunkera teorin om att röriga människor bara är oorganiserade vägar till misslyckande. Medan artikeln inte ger någon en ursäkt för att göra en röra, citerar de en studie från University of Minnesota som visade att röriga rum faktiskt orsakade mer kreativt tänkande.

Studien visade också att en rörig miljö orsakade att människor gick mot korgen och använder sig av att tänka på nya, mer okonventionella idéer. Vill vi inte alla vara okonventionella, komma upp med nästa stora sak? Kanske borde du kasta om några papper på skrivbordet och se vad som händer?

Tja, det är tveksamt att det blir en röra med viljan att resultera i allt annat än frustration - speciellt om du är en naturlig snygging. Men det finns åtminstone en förklaring till den personen på ditt kontor vars skrivbord ser ut som ett minfält. Faktum är att dessa rotiga skrivbordsmedarbetare kan vara din största karriärkonkurrens, snarare än underdogen du antar att de ska vara.

Men hur är det med de kreativa inredningsarkitekterna och arkitekterna, vars typ A-personligheter kräver ett rent och välorganiserat arbetsutrymme? Vad säger detta om dem? Vi är inte säkra, men läs nedan för att lära oss mer om sambandet mellan skräp och kreativitet.

De rotta skrivbordsmedarbetarna kan vara din största karriärkonkurrens, snarare än underdogen du antar att de är Bildkälla: Roberts Architects Ltd

Stor Genius Hides Under Clutter

Har du någonsin sett filmen, A Beautiful Mind? Att bryta ner filmen helt enkelt handlar om en man som är ett absolut geni men lider av en diagnos av schizofreni. Han ägnar en stor del av sitt liv för att lösa krypterad kod och skribba matematiska ekvationer på tavlan, omgiven av röriga högar böcker och papper. I huvudsak verkar den här killen överallt, men i sanning har han ett vackert kreativt sinne som kan tankar och idéer som de flesta inte är.

Har du hört talas om Madness ligger bredvid geni? Till skillnad från det är ordstävet, Renlighet är bredvid Gudligheten. Så vilken sida av spektret är du på? Är du den kreativa, något galen som omges av en arg röra? Eller är du den organiserade med halongen på ditt huvud?

Hur som helst kan stora saker komma från dessa två personligheter. Medan annonsmaterial är upptagna med att förstöra nästa stora sak, organiseras de organiserade världen - de är de samvetsgranna som ser till att allt blir gjort. Om du är osäker på att röra och kreativitet går hand i hand, så pratar Google bilder av skrivborden Albert Einstein, Steve Jobs och Mark Twain för sig själv.

Medan annonsmaterial är upptagna med att förstöra nästa stora sak, organiseras de organiserade världen - de är de samvetsgranna som ser till att allt blir gjort. Bildkälla: Astro Design

Kreativa processen är rörig

Självklart är kreativa människor rörigt! Har du någonsin målat en bild utan att göra en röra? Eller skrev en avhandling utan att låta resten av ditt liv gå till förfallen (inklusive tvätt, städning etc)?

Kreativiteten är naturligtvis rörig. Be ditt barn att göra dig en bild och erbjuda dem lim, sax, färg och glitter-gissa vad du får? En vacker, unik skapelse OCH en mycket stor röra.

En studie, The Thought Art, av Graham Wallas är ofta citerad när man studerar kreativa sinnen. Studien försöker sätta ordningen på det kreativa sinnet och ta reda på vad som gör att den kryssar genom att tilldela 4 steg till den kreativa processen och kombinera den med 3 superfaktorer av personlighet. Det är roligt eftersom studien är lång och långvarig, är ganska rörig (trots allt gjorde den en kreativitet). Det verkar oavsett hur vi hanterar ämnet kreativitet, vi får våra händer smutsiga.

Kreativiteten är naturligtvis rörig. Be ditt barn att göra dig en bild och erbjuda dem lim, sax, färg och glitter-gissa vad du får? En vacker, unik skapelse OCH en mycket stor röra. Bildkälla: Torie Jayne

Ska vi försöka och rensa upp vår lag?

Det här är den verkliga frågan - kan vi fortsätta på detta röriga sätt eller ska vi rensa upp våra handlingar?

Tja, det finns inget tydligt svar på den frågan. Å ena sidan, som forskare Kathleen Vohs visade, ger messiness kreativ, out-of-the-box tänkande.Men, och det här är stort, men studien visade också att de i det rena rummet var mer benägna att ge välgörenhet, välja ett hälsosamt mellanmål (över skräpmat) och göra mer konventionella val över alla.

Det råder ingen tvekan om att vår miljö påverkar våra val. Så om du letar efter att bli mer organiserad och minska rubbningen, kanske det är en bra idé att städa upp lite. Det kan leda till en mer hälsosam och välgörande livsstil. Om du är orolig att ett rent rum kommer att döda dina kreativa juicer, överväga att hålla ditt arbetsutrymme rörigt, men städa upp resten av ditt bostadsutrymme.

Som forskare Kathleen Vohs visade, skapar messiness kreativt, out-of-the-box tänkande, men ska vi rensa våra handlingar lite? Bildkälla: I skapelsen

Kanske borde vi förbjuda ordet negativa, roliga och ersätta det med ordet, kreativ? Sedan nästa gång du går in i ett rum som ska hälsas av en röra, berätta själv att detta är ett rum där skapelsen har blivit inspirerad!

Är du ett kreativt geni? I så fall planerar du att rensa upp din handling eller bli rörig?