Varför gröna designföretag översyner hemindustrin

Varför gröna designföretag översyner hemindustrin
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Gröna designers är redo att visa dig vad de kan göra. Bild Via: Nischinteriörer

Idén om att bygga och designa gröna utrymmen behöll i många år bara popularitet inom vissa nischintressegrupper - jordbrukare, turismdrivna samhällen etc. Utanför dessa områden var miljöpåverkan inte ett stort problem. Det var inte alls en oro alls. Hur mycket av en effekt kan någonting som ett hems inredning emellertid trots allt ha på miljön?

Men eftersom vår effekt på miljön blivit stadigt tydligare började små, gröna designföretag dyka upp. De erbjuder tjänster som samtidigt med de aktuella trenderna fokuserar på hållbarheten hos sina produkter.

Många gröna företag är inte så små längre. Med fler konsumenter som vill omfamna hållbar design har dessa företag fått chansen att bevisa sitt värde - och har lyckats. Ta en titt på varför hållbara företag överhinder hemdesignsindustrin som vi känner till idag.

Se hur dessa gröna designers har förändrat branschen. Bild Via: Hughes Umbanhowar Arkitekter

De ökar medvetenheten om tvivelaktiga metoder:

Du vet hur varje gång en nyhetsartikel kommer dyka upp som avslöjar ett stort företags tvivelaktiga affärsvanor? Sanningen är att dessa tvivelaktiga metoder är vanligare än man kanske tror. Större tillverkningsföretag räknar med att deras konsumenter bryr sig mer om att få prisvärda produkter än att titta på orsakerna till att de är så överkomliga.

Det antagandet kan vara farligt för din familjs hälsa. Få människor inser att formaldehyd är en viktig ingrediens i urein-formaldehyd, det adhesiva hartset som innehåller kompositskogar som spånskiva, plywood och fiberfiber med medelstorlek? På liknande sätt finns PentaBDE, en kemikalie som är mest känd för dess användning i bekämpningsmedel, också vanligen förekommande som en del av en flamhämmande beläggning för plush möbler.

En bra grön designer har utbildats för att se noggrant på möbler och inredningsprodukter som de använder för att fylla ett utrymme. De vet vilka företag som ska undvika och kommer att vara mer än glada att utbilda dig. Innan du anlitar en designer, fråga dem fråga vilka varumärken de stöder och varför. Förutom att få en titt på sin stilstilskap får du en känsla för deras grepp om hållbarhet.

Gröna designers fokuserar på att använda naturliga ingredienser. Bild Via: Sabal Homes

De arbetar till bättre grupper:

Den största förändringen som dessa företag gör är att de tvingar oss att se på design som mer än bara estetik. Det är ingen tvekan om att du är bekant med den tropp som designar, trots att det är kul att titta på, är inte så viktigt för våra dagliga liv. Gröna designföretag gör inga ben om att arbetet de gör har en större inverkan än bara hur ett visst utrymme ser ut.

På bostadsnivå kommer en designer som fokuserar på hållbarhet sannolikt att rekommendera små förändringar för ditt hem som hjälper dig att spara naturresurser. Som en extra bonus, kommer dessa ändringar ofta att spara pengar på dina energirekler! (Vem skulle inte vilja det?)

Som referens, enligt det amerikanska samhällsföretagets inrikes designers fakta och siffror, om varje hushåll skulle ersätta enbart en vatten-effektiv kran, kunde USA spara årligen 60 miljarder liter vatten. Att besparingar skulle översättas till cirka 34 500 gallons och $ 240 dollar i vattenräkningar för en familj på fem. Tänk på effekten om liknande åtgärder vidtades genom hela ditt hem.

Kommersiella byggnader står för en ännu större inverkan. Fler företagsstrukturer tar åtgärder för att skapa egen kraft genom alternativa energikällor som solpaneler. Vissa öppnar också sina hustak till urbana jordbruksstrukturer, vilket ger överkomliga råvaror till lokalsamhället.

De omarbetar utrymmen som innoverar samhället som helhet. Bild Via: Maienza-Wilson Inredning + Arkitektur

De blandar form och funktion:

När konceptet hållbar design började spränga på scenen för tjugo år sedan var en av de största klagomålen att mönstren inte var väldigt bra, låt oss bara säga estetiskt tilltalande. Hållbara armaturer som solpaneler och regnvattenfiltreringssystem var skrymmande, för att inte tala om dyra. Naturtyger kom i ett extremt begränsat utbud av färger och biologiskt nedbrytbara dekorationer var extremt svåra att hitta.

Idag är det dock en mycket annorlunda historia. De tidigare skrymmande solpaneler kan byggas in i fönster för sömlös elproduktion. Energieffektiva apparater är bland de främsta säljarena i butiker och företag hoppar nästan på chansen att skryta om sina hållbart producerade produkter.

Det kommer bara att bli bättre härifrån. Sydney, Australien har planer på en utveckling på 250 000 kvadratmeter som ska byggas år 2030, som syftar till att minska stadens utsläpp med upp till 60% genom gasdrivna kraftvärmeverk, en återvinningsanläggning för avloppsvatten, solkraft och gröna hustak.

Hållbara designers vet hur man blandar form och funktion. Bild Via: Slifer Designs

Ta inspiration från gröna designers:

Om du vet att du vill lära dig mer om hållbar design, kan du börja med att börja här. Designers delar sina bästa tips (och misstag att undvika) om hur man odlar inredning som är lika snyggt som det är miljövänligt.

  1. Zem Joaquin: Glöm inte att omfamna korsventilation för att få stor effekt på dina värme- och kylreglar för relativt liten effekt.
  2. Sarah Susanka: Gör en energirevision klar innan du börjar ett ombyggnadsprojekt för att hjälpa dig att identifiera hur du kan spara.
  3. Blanche Garcia: Gör ditt bästa för att återanvända saker du redan äger. Tillbringa pengar på en bit du kanske redan har.
  4. W. Brent Swain: Dra nytta av sydfönster, eftersom de kommer att fånga mest värme.

Låt gröna yrkesverksamma dela hur du ser ut i ditt hem. Bild Via: Historiska Begrepp

Hållbar eller grön design har vunnit popularitet de senaste åren. Nu, istället för att vara ett nischintresse, har dessa företag befogenhet att göra en inverkan. Det är ett ansvar de inte tagit lätt. Gröna designers övervakar branschen som vi vet. Läs ovan för att ta reda på varför och vi är säkra på att du kommer att vara clamoring för en möjlighet att vara en del av förändringen.

Skulle du använda hållbar design i ditt hem? Designers, vad är det bästa tipset du kan erbjuda till någon som vill göra sitt hem mer hållbart?

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: