Underbar Hus. Ett av Torsten Ottesjö

Underbar Hus. Ett av Torsten Ottesjö
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

En av de saker som imponerade på mig när jag besökt Sverige var den mängd fisk som konsumeras. Om du tar hänsyn till Sveriges geografiska läge blir det här förståeligt. Det är ett land som har tillgång till Nordsjön så att en av de viktigaste yrkena hos folket är att fånga fisk eller jobba på båtar. En av deras favoritfisk är sill.

Den gemensamma saken som hänför sig till Hus. Ett och en sill är fiskens form. Hus. Ett är ett underbart svenskt skogsmikrohus utformat av Torsten Ottesjö som tar formen av en sill. Dess yttre form ser exakt ut som en fisk i rörelse och trätaket imiterar perfekt sin hud.

MoreINSPIRATION
  • Ett hus inspirerat av den gamla fisk- och båtförvaringen
  • Världens dyraste hus existerar inte
  • Avkopplande lyxvattenhus av Andres Remy Arquitectos

Dess inre utrymme är smal men det finns många element som skapar en ljus och full av ljus atmosfär som golv till tak fönsterrutor som finns på båda kanterna av huset eller träets inredning.

Även om du kanske tror att det är ett utrymme som inte är för bekvämt, kommer författaren till denna skapelse att motsätta dig. Han var inspirerad av bil och började från tanken att vissa människor älskar bilen mer än sitt hus, så slutsatsen var att människor känner sig mer bekväma och mer lockade till de utrymmen som verkar närmare sin storlek än de som är enorma.