Träkabelspolebord: DIY-projekt och idéer

Träkabelspolebord: DIY-projekt och idéer
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Du har nog sett dem flera gånger och trodde att de såg intressanta ut och funnit att de inte var roliga. Kabelspolar är industriella föremål som, som pallar, kan återupplivas och återanvändas. De kan användas för att skapa soffbord eller sidobord och, även om de inte är lika mångsidiga som träpallar, kan de användas i en rad olika projekt.

Att vrida en kabelspole i ett soffbord är extremt lätt. Dess form gör det mesta av arbetet. Om du helt enkelt byter plats och lägger de två symmetriska runda bitarna på toppen och botten, får du i grunden ett soffbord. Den cirkulära luckan i mitten kan antingen täckas upp eller användas för stora ljus eller dekorationer. Ansträngningen som du måste göra för att ställa in spolen i ett bord är minimal. Det är därför sådana DIY-projekt är mycket populära.

MoreINSPIRATION
  • 6 fantastiska sätt att rädda och återanvända gamla kabelspolar
  • 6 hemlagade kaffebord med träplagg
  • Miljövänliga träbordsdesigner - DIY-projekt för kreativa sinnen

Om du gillar spolens ursprungliga utseende kan du behålla det som sådant. Bordsresultatet kommer att ha ett industriellt vintageutseende och det blir en intressant accentbit i ditt hem. Om du vill göra lite mer arbete på bordet kan du måla det, ge det en ny finish, kanske en lackfärg och om du gillar att vara kreativ kan du till och med rita träytan eller täcka den med sidor från böcker eller tidskrifter .

Om du vill ge något extra stöd till bordet eller om du bara vill lägga till lite praktisk lagringsutrymme, kan du använda träkolumner för att skapa fack för böcker eller dekorationer. Du kan också lägga hjul till bordet och göra den mobil och ännu mer mångsidig. Dessutom ger den ursprungliga designen ytterligare en möjlighet. Du kan använda det cirkulära hålet i mitten för att placera ett paraply i det och använda bordet utomhus.