Din favoritplats som smycken: Stadskartor vändes till halsband av Aminimal Studio

Din favoritplats som smycken: Stadskartor vändes till halsband av Aminimal Studio
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Med hjälp av GPS-info från OpenStreetMap skapade Brooklyn-baserade Aminimal Studio en serie halsband som visar stadskartor. Från Venedig till Chicago, den Urban Gridded Dogtags samling (upptäckt av Freshome på Citylab) innehåller över 120 bärbara kartor över favoritplatser från 32 länder runt om i världen: "Urban Gridded Dog tags är ett hyllning till dina favoritstäder. Kom ihåg var du kom ifrån eller vart du vill åka. En speciell plats tillbringade med nära och kära eller säkra resor till nästa stad. Även användbar som en funktionell karta ", förklarade designduoen.

Studion planerar vidare att expandera samlingen, så att "arkitekter, kartografer, stadsplanerare, stadsforskare, nomader, resenärer, jet setters och alla andra kan njuta av det". Unisex halsbandet inspirerades av de stora städernas komplexa strukturer. Dess utvecklingsprocess beskrivs enligt följande: "Med kemisk etsningsteknik tillverkas hängena på tjockt .020" Rostfritt stål med hög detaljnivå, konsistens och kvalitet. Varje del är noggrant utformad för att fånga städerna som understryker det ikoniska gatunätet som ett spetsliknande hängsmycke. "Informationen kommer från gps-data via openstreetmap för att säkerställa exakta porträtt av staden.

Ta en titt på den korta presentationsfilmen som laddades upp nedan för att få veta mer om detta projekt och meddela vad du tycker!