Få inspiration för att ta med Zen till din trädgård

Få inspiration för att ta med Zen till din trädgård
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Experter berättar om och om igen att stress är dåligt för vår hälsa. Det är därför många människor fyller avslappnande vanor i sina liv som att läsa, träna och meditera. Vad händer om du tog dessa vanor och skapade utrymmen i ditt hem för att hjälpa dig att omfamna avkoppling till fullo? Gilla din bakgård. Vem skulle inte älska att gå ut bakdörren till en Zen Garden som omedelbart lugnar sinnet?

Zen trädgårdar är främst sten och sand, element som kommer att ge intresse för din landskapsarkitektur. Dessutom, desto mer landskapsarkitektur har du, det mindre gårdsarbetet du har vilket innebär att du kan spendera mer tid på att koppla av i din vackra bakgård. Här är 10 utrymmen för att inspirera dig att få zen in i din trädgård och avspänna till fullo.

Du kanske redan har märkt, men hur denna zen trädgård är utlagd känns som att det finns en flod som springer runt kanterna utan att det faktiskt finns vatten. Det skapar visuell stimulering som är intressant men lugnande, vilket är precis vad en Zen Garden ska vara. (via zeterre)

När du säger mindre gräs, vad är det för att stoppa dig från att nixa gräset helt och hållet? Den här bakgården är full av konsistens och det finns ingen lapp gräs för att stirra dig ner och få dig att känna dig skyldig att du har lugnat i veckan. Ingen behöver det.

Ibland behöver du göra ett större projekt om du tittar på en platt tråkig bakgård. Skapa några nivåer i ditt utrymme så att du har zen på ögonivå såväl som under dina fötter. Om det inte är ett tillfälle för ett vattenfall, vet jag inte vad som är. (via Phillipsgarden)

Talar om vattenfall, zen trädgårdar är definitivt platsen att ha en. Ljudet från rörligt vatten är så avkopplande och kan hjälpa till att drunkna trafikbuller och högljudda grannar. Det behöver inte vara stort, bara en liten stänk i något hörn av din bakgård. (via HGTV)

Kanske är sand inte din sak. Det är okej. Välj ett fint grus som fortfarande ger dig rakeförmåga för ditt avkopplande nöje, men inte överallt varje gång det regnar. Det är det bästa av båda världarna. (via hufft)

MoreINSPIRATION
  • Hur man utformar den perfekta japanska trädgården
  • 10 idéer för att utforma din trädgårdsskjul
  • Vad du behöver veta om trädgård Koi dammar

Kanske kommer du mer av en vattenfläkt än ett litet vattenfall. Gå vidare och sätt en pool och en badtunna i din trädgård. Det kommer inte bara att dra dig ut varje dag, det kommer att göra att dina vänner vill umgås i din zen trädgård också. (via Home DSGN)

Har du en skjul eller lekhus i din bakgård? Det är dags att kommandera det för meditativa ändamål. Rensa röran och behåll en bekväm pudde och några ljus tillgängliga för några av de mest avkopplande sessionerna du har haft.

Självklart kan du också bygga dig själv en zen shed om du inte redan har en. Ett litet hörn av din gård kan rymma lite utrymme för meditation eller yoga eller läsning eller vad du än gör för att slappna av. (via Katherineroper)

Det kan bara vara tillfälligt att japanska växter lägger till en avkopplande känsla av en zen trädgård, men förmodligen inte. Få några bonsai träd och andra japanska växter om ditt klimat kommer att stödja dem att ta din zen trädgård till nästa nivå. (via HGTV)

Medan det kan tyckas att livet med barn kommer att bli galet hela tiden, kan du fortfarande skapa en trädgård i trädgården som kommer att vara en plats för hela familjen att slappna av. En gunga att hänga medan barnen ritar bilder i sanden och en eldgrop för fina långhelger som handlar om att kyla.