10 Prisvärda sätt att få ditt hem att se ut som ett lyxhotell

10 Prisvärda sätt att få ditt hem att se ut som ett lyxhotell
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Att skapa en lyxig hotellstil i ditt hem skapar den ultimata stay-kationen. Bildkälla: Michael Abrams

Efter en lång dag med att leka turister möts din kropp av de mysiga egyptiska bomullslakan och fluffiga kuddar som gör att du undrar om personalen skulle märka om du slängde en i ditt bagage. På morgonen vaknar du från en dekadent sömn och fyller dina fötter längs den frodiga, tjockhöga mattan i spabadet. åh! Hela kroppstrålarna i glasduschen väcker dina sinnen, och den handmalda lavendelsåpen från Frankrike luktar verkligen gott!

Det här är bara en smak av hur det är att bo på ett lyxhotell, och de flesta av oss är villiga att sänka våra tjänade intäkter till en sådan utsökt upplevelse - ju är du på semester och du förtjänar det!

Så varför är det att när resan är över och du går in i verkligheten i ditt eget hem, är du hälsad av en ouppbyggd säng, ett rörigt vardagsrum och ett smutsigt badrum? Det finns verkligen ingen dekadent bit choklad som väntar på dig på kudden.

Är det inte värt att uppleva även en liten version av denna lyx i vår dagliga existens? Oavsett budgeten, kan en livlig livsstil uppnås hemma - det tar bara några små steg. Först måste vi komma ihåg att högklassiga hotell inte kommer billigt. Ett team av erfarna designers är vanligtvis anställda för att däck hyrorna på dyra hotell, med det i åtanke, låt oss se vad vi kan åstadkomma på egen hand.

Här är 10 sätt att lägga till en liten femstjärnig lyx till ditt vardagsliv + du kanske också vill läsa - 10 måste ha saker som lyxiga hem köpare vill ha de flesta :

Sovrummet och badrummet kan inte ignoreras om du önskar en lyxig hotellstil. Bildkälla: Design Upptäckter

1) Ett överdådigt sovrum är ett hotell måste ha

Sängen borde gå i centrum när du går för en lyxig hotellstil. Tänk på alla hotell som du har besökt - sovrummet är alltid väldesignat med matchande sängkläder, kuddar och gardiner.

Börja med en stödjande madrass och laga den sedan i lyxen av plumpa ner kuddar, egyptiska bomullslakan (köp det högsta trådantalet du har råd) och en duntäcke.

Sängen ska vara lämplig för en kung / drottning och utrustad med en plush huvudtavla som du kan lägga huvudet mot. Allt på ett hotell är noggrant planerat och designen är noggrann. Sovrummet har alltid två sidobord och sidolampor, ett skrivbord, några mysiga stolar med pittoreska sidobord, en vacker armoire för kläder och vanligtvis en tv som är gömd i en vacker skåp eller skåp.

I huvudsak är sovrummet det enda rummet som du inte ska skimpa på. Tyvärr är det det rum som de flesta husägare ignorerar eftersom gästerna inte ser det. Ge dig själv en present av lyx med ett sovrum som du förtjänar att vakna varje morgon, och glöm inte den lilla choklad på kudden.

Sovrummet tar ett centralt skede i en lyxig hotellpaket. Bildkälla: Trilogy Construction

2) Kopiera ett spa badrum i ditt hem

Flytta från sovrummet till badrummet, bör du ange en lika lugn och snygg inredning. Tänk på det bästa hotellet som du någonsin har stannat - vilka bekvämligheter har badrummet?

Du hittade förmodligen en glasskärmad duschkabin med fullstrålningsstrålar och ett lika starkt duschhuvud. Det fanns självklart en bubbelbadkar och en dubbel uppsättning djupa handfat med stora speglar som tändes av glittrande väggsconces, och det var ett överdådigt utbud av tvålar och dofter i massor. Låt oss inte glömma handdukarna som var plyscha som puffiga moln och badrocken gjord av högkvalitativ bomull.

De bästa hotellen kommer också att ha handdukshängare och uppvärmd marmor eller kakelgolv. Några av dessa föremål kan vara över din prispunkt, men att uppnå ett överdådigt hotellliknande badrum kan vara lika enkelt som en vacker duschridå, några plyschhanddukar och några doftljus.

Dim ljusen, kör ett bad fyllt med bubblor och låtsas som om du är i paradiset. Glöm inte att hänga signalen "Stör ej" på dörren.

Försök att efterlikna ett spa i ditt badrum. Bildkälla: DKor Interiors

3) En entréväg för ett hotell är alltid Luxe

Tänk på det sista hotellet du promenerade in i. Vad såg du först? Naturligtvis var du omgiven av en fantastisk lobby som var fylld med orkidéer (eller något annat exotiskt blommarrangemang), glittrande speglar, välordnade sittplatser, dim belysning och fantastiska konstverk.

Hur kan du skapa allt detta i ditt eget hem lilla gångväg? Det är faktiskt ganska enkelt. Du behöver bara styra dina besökares ögon till en viss nisch eller mittpunkt som välkomnar dem till ditt hem och pratar med resten av hemstilen.

Det är bäst att börja med ett litet infartbord. Oavsett om det är marmor, trä eller glänsande lack, kan inloppstabellen vara din utgångspunkt. Om du har rum, gör ett stort runt bord ett dramatiskt uttalande när du flyter mitt i en post.

Lägg sedan till i denna tabell: en fin lampa, en skål för att innehålla några samlade knick knacks, några böcker eller andra saker som tilltalar din smak, och naturligtvis en vacker blommarrangemang (inga falska blommor högt). Om bordet är mot väggen placerar du en uttalande spegel eller konstverk ovanför bordet (en starburst spegel fungerar bra här). Du är nästan klar! Nu, om det finns utrymme, lägg till en klumpig stol som gästerna kan sitta i när de tar på och av sina skor.

Ingången är den första och sista saken som gästerna ser.Gör det som lämnar en överdådig inverkan. Arkitektoniska element kan lägga till den lyxiga faktorn i ditt hem - se 10 hetaste arkitekturtrender för 2014 här.

Skapa en entré som välkomnar gäster, precis som ett bra hotell gör. Bildkälla: Archer Buchanan

4) Gardiner är alltid väldesignade i ett lyxhotell

Gardiner, draperier och persienner är något som många av våra husägare förbiser. Vi slår på vissa persienner för integritet och torkar våra händer av det otäcka arbetet med fönsterbeläggningar (eller vi tillgriper att köpa några billiga förframgjorda gardiner på en lokal butik).

Det finns en bra anledning till denna trend-anpassade draperier är dyra och svåra att hitta. Om du inte är en sömmerska, så är det inte lätt att göra snygga klämpläterade paneler. Tillsammans med sovrummet är fönsterbeläggningar en annan plats där du borde placera dina pengar där din mun är. Det är uppenbart när draperier görs på en budget, och det kan förstöra utseendet på ditt lyxhem.

Om du inte vet hur man syr, överväg att anställa någon som är villig att arbeta inom din budget. Det är alltid bäst att köpa tyget på egen hand och sedan ha en sömnstress med det, eftersom de tenderar att ta ut ett huvud på sina tyger.

Välj tyger som passar din smak och resten av din inredning. För att behålla det lyxiga utseendet, tänk silke, damasks och linne för dina tygval. Glöm inte att lägga till mörkläggningsgardiner i alla sovrum, eftersom varje hotell erbjuder dem.

Njut av dina luxe gardiner, de kommer att öppna fönstret till hemmet för dina drömmar.

Anpassade gardiner i detta rum gör en stor stil uttalande. Bildkälla: Erika Bonnell

5) Klimatkontrollen är avgörande i ditt hotellstil

Ett hotell är aldrig för varmt eller för kallt, men temperaturen är alltid precis rätt. Klimatkontrollsystem är ett måste för bekvämligheten i ditt hem.

Att uppnå detta tillstånd av perfekt temperatur kan vara lika enkelt som att installera en programmerbar termostat i ditt hem. Det finns termostater som kan läsa dina temperaturvanor och automatiskt efterlikna dem, vilket ger dig ett hem som alltid är den optimala temperaturen som passar din smak.

Det finns också många trådlösa klimatkontrollsystem som anpassas var som helst med en enkel knapptryckning på din telefon. Om budgeten är ett problem, överväg att lägga till en takfläkt till sovrummet - åtminstone får du en kallare och bekvämare sömn.

Om budgeten inte är ett problem, överväg att installera motoriserade fjärrkontroll persienner eller nyanser till de mest soliga windows. Övergripande, oavsett budgeten, ett klimatstyrat rum är nyckeln till att uppnå ett hotell sinnesstämning i ditt hem.

Detta vardagsrum har avancerade nyanser som blockerar hårda UV-ljus och gardinpaneler för stil och funktionalitet. Bildkälla: Jamesthomas, LLC

6) Lavish Lighting lägger till ett hotellutseende

Ett hotell är aldrig mörkt eller trist. Snarare är det alltid väl upplyst med ljuskronor, sidolampor, väggsconces, konstljus och humörbelysning i varje nook.

Börja med de stora lamporna i ditt hem. Älskar du dem? Är de moderna? Är ljuset för hård? Överväg att byta ut daterade strålkastare med moderna, skulpturala ljusarmaturer som pratar med din inredning. Det är också bäst att ha en dimmer installerad på dessa strålkastare. Dimmers är nyckeln till humörbelysning.

Lägg sedan till lampor i sidoborden. Kom ihåg att ett samlat-över-tid-utseende aldrig är "matchigt-matchigt", men hotell brukar ha en viss del av matchande sidolampor på vardera sidan av en soffa eller säng. Du kan också använda lampa nyanser fodrade i guld-de lägger till en snygg ledtråd av glamour.

Om budgeten tillåter, anställa en elektriker för att lägga till väggsconces och ljus över ditt konstverk. Dessa två fixturstilar lägger till det slutliga luxe-utseende som varje 5-stjärnigt hotell erbjuder. För att lägga till ännu mer ljusstyrning i ditt hem, överväga golv till tak fönster. Kolla in dessa 30 golv till tak fönster som släpper in naturligt ljus.

Denna matsal ljusarmatur har en elegant hotell stil känsla. Bildkälla: Gabriele Pizzale

7) Platsen är alltid välorganiserad på hotell

Områden - oavsett hur stor eller liten - är alltid välorganiserad på ett hotell. Det finns bokfall, bord och hyllor som ser ut som om en inredningsarkitekt utrustade dem med de perfekta knick knackarna, och det beror på att det var en designer som organiserade dem.

Du kanske inte har en designer för att ordna utrymmet i ditt hem, men du kan säkert ta en cue från dem. Skim genom designmagasiner och titta på alla underbara vinklar och vrår som de visar. Du kommer märka att när ett rum är väldesignat, har allt ett hem och ett syfte. Det finns ingen rörelse på ett hotell eller ett välorganiserat rum.

Använd korgar och dekorativa skålar för att dölja röran. Hyllor används som metoder för att visa samlingar. Sidobord håller vackra vaser och lampor. Stolar ställs in i grupperingar för att möjliggöra konversation. Prova att lägga till några av dessa 15 färska möbeltendenser till ditt rum för extra lyx!

Sammantaget är varje rum organiserat i områden med syfte och användning. Det finns spelbord för kort, och pittoreska stolar ligger bredvid varandra för privata tete-a-tete s. Om du behöver hjälp med att organisera ditt utrymme, prova en av de många 3D-planeringsapplikationerna eller -webbsidorna. De hjälper dig att visualisera det färdiga rummet innan du flyttar ett enda möbel.

Ett välorganiserat utrymme är nyckeln till hotellstil framgång. Bildkälla: Rene Dekker

8) Lägg till blommor och grönska i varje rum i ditt hem

Som berört ovan är blommor och grönområden ett centralt element för att lägga till alla dina hotellliknande rum. Eleganta, aromatiska arrangemang finns i alla rum i ett high-end hotell.

Doft är en av våra mest kraftfulla sinnen, så när vi går in i en hotelllobby luktar vi de frodiga blommorna innan vi ens ser dem. Det kan dock vara skrämmande och dyrt att försöka och alltid behålla ett hem fullt av fräscha blommiga buketter.

På en budget kan du fortfarande enkelt nå denna gröna estetik genom att helt enkelt lägga till några husplanter. Orchids är eleganta, vackra och de fortsätter att blomstra i cykler. En stor palmplant kan göra en stor inverkan när den placeras i en entré i en chinoiserie-sylvurn.

Om din tumme är långt ifrån grön och tanken på husplanter skickar dig att springa, överväg att lägga till andra naturliga element i ditt hem. En vas fylld med spindly kvistar, eller en skål fylld med ekollon, flod stenar eller glas, är alla underbara sätt att få en röra av livet till ditt hem.

Att lägga till naturelement i varje rum i ditt hem är ett säkert sätt att lyxa upp din livsstil.

Organisera blommarrangemang eller visa kvistar i långa urnar för ett hotellinspirerat hem. Bildkälla: Grön soffa

9) Skapa en lagrad look med golv, trim och kuddar

Lyxhotell är alltid rena. Marmorgolven lyser, träet är polerat och inte en fläck finns på mattor och mattor.

Bortsett från sitt orörda utseende är rummet vanligtvis utformat på ett skiktat sätt. Huvudgolv är vanligtvis en som är hård, fjädrande och överdådig, såsom marmor, travertin eller lövträ. Därefter lagras det på plyscha mattor som placeras i mitten av sittplatser och ingångar.

Du kommer också märka att dekorativa kuddar och trimmer placeras expert inom rymden. Posh kuddar med eleganta trimmer accentuerar soffor och stolar. Gardiner är kantade i klädsel, och klubbstolarna kommer att vara kantade med mässingsnagelkanter.

Dessa är alla enkla och billiga sätt att laga lyx i din inredning. Du kan till och med ta en befintlig stol och trimma den med nagelhuvud som kan köpas i de flesta tygaffärer, eller lägga till trim till kuddar och gardiner som du redan äger.

Denna skiktade look skapar ett utrymme som ger en känsla av komfort och lyx - speciellt när högsta material används.

Detta rum har ett perfekt lagerutseende som är lyxigt och bekvämt samtidigt. Bildkälla: Muse Interiors

10) Rekreation är nyckeln till ett lyxhotell

Det kan inte vara överkomligt att lägga till en lyxig inomhuspool och bastu, men vi kan fortfarande försöka efterlikna ett lyxhotells rekreationsstil.

Alla hotell har uppenbarligen en pool, bastu, spelrum och gym. Om budgeten inte är ett problem, överväg då att lägga till en egen bastu, ett spelrum eller ett lap pool. Detta skulle vara det ultimata sättet att varva ner i slutet av en hård dag!

Om detta inte är möjligt, överväg helt enkelt att skapa ett hem gym. Det kan vara lika enkelt som en löpband som är väl positionerad framför en TV. Lägg till en liten bar kylskåp med vatten och ett rack för handdukar - voila, du har ditt eget hotell-stil träna rum.

Du kan också skapa ett spautrymme där du kan koppla av eller göra yoga-sträckor. Välj ett mörkt hörn av ditt hem där det är tyst. Lägg till ljus, en mysig golvkudde och en mjuk matta eller matta för att sträcka eller meditera.

Spela lite Zen-musik och fly hem livets hektiska takt - du kommer säkert att känna att du har rymt till ett spa-hotell.

Detta spelrum och hemmabio skulle vara ett bra sätt att skapa en semester utan att gå hem. Bildkälla: Axiom Luxury

Mimicking ett lyxhotell inne i dina egna fyra väggar kan göras. Om budgeten är ett problem eller inte, är det värt den lilla kostnaden att lägga till en ledtråd av glamour till ditt hem - speciellt sovrummet och badrummet.

Ett bra hotell fungerar som ett avkopplande tillflyktsort - som du har spenderat dina löjliga pengar på. Varför inte spendera dina pengar för att skapa en flykt i ditt eget hem, en flykt som du kan använda varje dag - inte bara en vecka utav året. Det handlar inte om hur mycket pengar du spenderar, utan hur du drar alla dina rum tillsammans.

Vad gör du för att lägga till en liten lyxhotell i ditt hem?