10 fantastiska flytande hus runt om i världen

10 fantastiska flytande hus runt om i världen
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Även om vissa människor inte tycker om att vara på en plats som omges av vatten, kan det vara ganska fantastiskt att bo i ett flytande hus. Det finns något unikt om flytande hus som gör dem otroligt tilltalande. Det är därför detta koncept har utvecklats genom åren och vi har nu alla slags fantastiska mönster, från enkla flytande hus till hela privata öar.

Men om det är ett litet hus eller en expansiv flytande struktur, är känslan av frihet och den stora utsikten alltid fantastisk. Det är som att ha ditt eget lilla paradis. Dessutom, om du gillar hur vågorna rockar ditt hem så är det verkligen det bästa stället att vara på. Här är ett urval utformat för att fånga skönheten i dessa hus.

Flytande hus i Ontario.

Vi ska börja med denna härliga flytande hus i Ontario, Kanada. Det var designat av MOS Architects och avslutades 2005. Huset har en yta på 186 kvadratmeter och finns på Lake Huron. De ovanliga förhållandena på platsen innebar att arkitekterna också skulle anta speciella konstruktionstekniker. Huset sitter på en struktur av stålpontoner. Det faktiska huset byggdes separat, på den frusna sjön och sedan förankrad till basen.

Powell Lake, British Columbia.

Detta flytande hus ligger på Powell Lake i kusten British Columbia och har en starkt traditionell design. Den har en enkel struktur med en halv historia. Den sitter på en stödstruktur med gigantiska stockar och stålkablar, spända med vinschar och hydrauliska uttag och med järnvägspinnar. Denna struktur är förmodligen det mest komplicerade elementet i detta huss design. Det intressanta med den här egenskapen är att förutom det faktiska huset ingår även en båtbrygga, en skjul och till och med en grönsaksgård.

Sjöbod.

Detta är en modern version av ett båthus. Den är designad och byggd av TYIN-arkitekten och ligger i More og Romsdal, Norge. Slutfört 2011 har huset en design som ligger till grund för den norska båthusens traditionella struktur. Det var faktiskt byggt med material från ett gammalt båthus som skulle rivas. Vissa funktioner har återanvändits, till exempel fönster eller paneler. Utsidan fick en fin grå patina som ger husets karaktär.

Privat Yacht som tropisk ö.

Att ha en härlig flytande stuga är fin men vissa människor vill ta idén till en helt annan nivå. De vill skapa sitt eget flytande paradis så att de kommer fram med idéer som förstår futuristiska men som har potential att bli verklighet. Ta till exempel denna spektakulära struktur. Det är en kombination mellan en jättejakt och en privat ö. Den har ett utdragbart däck, gästkabaner, en pool, en vulkan, balkonger och många mer spektakulära funktioner. {Found on Yachtislanddesign}.

Futuristisk flytande Ecopoli.

Här är ett ännu mer imponerande projekt. Detta är Lilypad, en dramatisk flytande konstruktion designad av Vincent Callebaut. Den rymmer nästan 50 000 personer och har ett mycket imponerande utseende, främst på grund av alla gröna funktioner. Trots att det fortfarande är ett koncept hoppas konstruktören att det blir verklighet vid sekelskiftet. Det skulle verkligen vara ett lyxigt reträtt långt ifrån allt och alla. {Hittades på TrendHunter}.

Flytande hus på Amstelfloden.

MoreINSPIRATION
  • Flytande hus på Lake Huron av MOS Architects
  • Hus som älskar naturen - För en bättre värld där träd kan få en andra chans
  • Samtida hus med fantastiska glasfasader

Men låt oss nu komma tillbaka till projekt som faktiskt existerar i verkligheten. Ett bra exempel för att titta på skulle vara detta flytande hus på Amstelfloden, i Amsterdam, Holland. Det är en struktur som kombinerar vackert funktionalitet och minimalistisk design. Det var ett projekt av +31 Architects och det modellerades efter designen av traditionella flytande hus men genom att använda moderna metoder. Den har en total yta på 200 kvadratmeter och har två nivåer. Den lägre nivån går under vattnet, ett beslut baserat på det faktum att husets maximala höjd var 3 meter, en gräns som föreskrivs av lokala regler. {Found on oradearhitectura}.

Från camper till båt för bästa semester någonsin.

När du tänker på ett flytande hus bildar du omedelbart vyerna, vattnet, naturen och du föreställer dig det som ett semesterhem och tillflyktsortmål. Det är precis vad Sealander designades för. Den Sealander är ett 2-hjuligt bära-boende som du enkelt kan fästa på baksidan av din bil och ta med dig i dina semester. Det är en mycket mångsidig miljö som även kan sitta på vatten. Multifunktionsstrukturen är kompakt och kan placeras i i stort sett vilken miljö som helst.

Flytande koncept.

Alla fantastiska flytande hus som hittills presenterats har gemensamt det faktum att de tillåter dig att njuta av naturen och beundra fantastisk utsikt över vattnet. Men vad sägs om undervattensutsikt? De kan också vara fantastiska. Faktum är att de är ännu mer spektakulära på grund av allt mysterium. Trilobis 65 låter dig beundra dem medan du kopplar av och njuter av din semester. Trilobis 65 är en semi-nedsänkt struktur designad av Giancarlo Zema. Den rymmer 6 personer och har fyra nivåer.

Muskoka Boathouse.

Vi ska nu fokusera vår uppmärksamhet på en vacker ombyggnad av en båthus. Beläget på Muskoka Lake i Ontario, Kanada, var detta flytande hus färdigt 2007. Det var ett projekt av Christopher Simmonds Architect och det är en 600 kvadratmeter struktur. Den har två nivåer, en är gästpaketet. Den har en enkel och rustik design, med takterrass och däck. Inredningen är minimalistisk, inbjudande och modern.

Krökt flytande hus.

Detta är ett liknande, men väldigt annorlunda flytande hus. Det är enkelt men det är också unikt. Formen på huset är den mest iögonfallande och ovanliga detaljer. De krökta väggarna framkalla skrynklingens skönhet och gör huset perfekt integrerat i landskapet. Husets fasad är gjord av glas och ger fantastisk utsikt. Förutom att vara iögonfallande är huset också hållbart, en detalj som gör det ännu mer intressant. {Found on oshatz}.

Modernt flytande hus.

Det sista flytande huset vi ska presentera är en modern struktur med en minimalistisk och elegant design. Den har flera nivåer och den övre delen har en glasfasad med oavbruten utsikt över det vackra omgivande landskapet. På grund av designens komplexitet, verkar det inte som ett semesterhem men mer som en faktisk bostad. {Found on blog}.